Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nielen Spartak. Posily získali aj DAC, Košice či Ružomberok. Sú medzi nimi aj reprezentanti

Futbalisti DAC Dunajská Streda sa v závere prestupového obdobia posilnili o ďalších dvoch legionárov. Na ročné hosťovanie s opciou prišiel do tímu vicemajstra venezuelský reprezentačný stredopoliar Andrés Romero, z Dinama Záhreb prestúpil do DAC mladý chorvátsky útočník Bartol Barišič a podpísal štvorročný kontrakt. Posilnili sa aj Košice a Ružomberok.

06.09.2023 14:18
posily klubov nike ligy Foto:
Tidjani Anane (vpravo) zamieril do tímu nováčika FC Košice, český útočník Jan Hladík (v strede) podpísal s MFK Ružomberok a do Dunajskej Stredy prichádza Andrés Romero.
debata (1)

Dvadsaťročný Romero bude v DAC hosťovať do konca prebiehajúcej sezóny z tímu Monagas SC. Kontrakt obsahuje aj opciu na prestup.

Už ako 16-ročný si v Monagase pripísal prvý ligový štart v drese A-tímu. Napriek mladému veku má na konte takmer stovku štartov vo venezuelskej lige, strelil osem gólov a na ďalších sedem prihral.

V Copa Libertadores nastúpil sedemkrát. Venezuelu reprezentoval v kategóriách do 20, 21 a 23 rokov, vlani v septembri debutoval v „áčku“. V jeho drese nastúpil doteraz na tri stretnutia.

SR D. Streda futbal EKL 3. predkolo 1. zápas DAC FCSB TTX Čítajte viac Do budúcnosti mu neprajeme nič dobré, reagovali Gréci po vyhodení Kružliaka. Je to hanebný tím, nech zostúpia, želajú im fanúšikovia

"Pre mňa je veľkou cťou, že som sa stal hráčom DAC-u. Budem sa snažiť naplniť očakávania, ktoré majú voči mne vedenie, tréneri, spoluhráči a fanúšikovia, aby si klub budúci rok uplatnil opciu na prestup.

Takisto by som rád nadviazal na úspešné pôsobenie môjho krajana Erica Ramireza v Dunajskej Strede. Ako dieťa som sníval o tom, že sa jedného dňa dostanem do Európy. Je to veľká zmena v mojom živote, ale veľmi sa na ňu teším,“ vyhlásil Romero pre klubový web.

Vychválil ho aj šéf klubu

K jeho angažovaniu sa vyjadril športový riaditeľ klubu Jan Van Daele: „Andrés je jeden z najsľubnejších venezuelských stredopoliarov, veľmi spoľahlivý a húževnatý hráč s dobrou kombináciou fyzických a technických zručností.“

Barišič má rovnako ako Romero iba 20 rokov, odchovanec Dinama Záhreb si ako najlepší strelec jeho akadémie už v sedemnástich odkrútil prvoligový debut. V drese druhého tímu Dinama nastrieľal v II. lige 10 gólov.

Minulú sezónu začal na hosťovaní v NK Istra, od augusta však pôsobil v slovinskom NK Domžale, kde si v lige pripísal 25 štartov a sedem gólov, v pohári mal bilanciu 2/2. Chorvátsko reprezentoval vo všetkých kategóriách až po dvadsiatku, celkovo nazbieral cez 30 štartov.

Denis Vavro a Milan Škriniar. Čítajte viac Iba brániť by bola samovražda, varuje Škriniar. Portugalský spoluhráč z Paríža mu vravel, že dá Slovákom gól

"Prichádzam do kvalitnej súťaže a fantastického prostredia, ktoré ponúka všetko, čo hráč v mojom veku potrebuje pre svoj rozvoj. Veľmi sa teším na tento nový krok v mojej kariére, chcem pomáhať mužstvu gólmi a asistenciami.

Verím, že fanúšikom spôsobím veľa radosti. Som hladný po góloch a v mojej povahe je ísť v zápasoch aj tréningoch vždy na sto percent,“ uviedol Barišič.

Budúci kanonier

Van Daele vidí v mladom Chorvátovi veľký prísľub do budúcnosti.

"Bartol je hráč s danosťami, ktoré ho predurčujú k tomu, aby sa v budúcnosti stal kanonierom. Má čuch na góly, čo ukázal počas svojej kariéry počnúc akadémiou, cez druhý tím Dinama Záhreb, až po pôsobenie v prvej slovinskej lige v minulej sezóne.

Ako stredný útočník je veľmi pohyblivý, má výborné zakončenie. Zároveň je veľmi pracovitý a svojou aktivitou vytvára neustály tlak na súperovu obranu. Dostane u nás priestor na ďalší rast, pričom už ale potvrdil, že sa dokáže presadiť aj medzi dospelými."

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Ružomberok #DAC Dunajská Streda #FC Košice