Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kružliak o bizarnom konci v Grécku: Som rád, že som odtiaľ preč. Ponuku mal aj zo Slovana, no vybral si Košice

Na bizarný odchod z Grécka tak rýchlo nezabudne. Slovenský obranca Dominik Kružliak skončil v tíme Volos NPS po troch zápasoch. Dôvodom malo byť, že po jeho ruke v 93. minúte súboja proti AEK Atény sa kopala penalta, ktorú súper premenil a jeho tím prehral 2:3. Rodák z Liptovského Mikuláša si však expresne rýchlo našiel nový klub.

08.09.2023 11:10
Kruzliak Foto:
Dominik Kružliak v drese FC Košice.
debata (1)

Pokračovať bude v tíme nováčika Niké ligy FC Košice, kde podpísal zmluvu na dva roky.

V rozhovore po svojom príchode do metropoly východu sa vrátil k svojmu koncu v Grécku, prezradil, ako vnímal celú situáciu, či je pravda, že sa o neho zaujímal aj Slovan a prečo sa rozhodol práve pre Košice.

Ako vnímate vyjadrenie gréckeho klubu po vašom odchode, že vám nepraje nič dobré a rozhodne na vás nezabudne?

Sú to veci, ktoré ja ako hráč neviem ovplyvniť. Ľudia, ktorí ma poznajú vedia, že sa vždy snažím urobiť maximum pre každý klub, v ktorom pôsobím. Poctivo som na sebe pracoval. Stalo sa, čo sa stalo a oni reagovali, ako ste mohli vidieť. Som rád, že to mám za sebou a som odtiaľ preč. Teraz sa už teším na novú výzvu.

Video

Gréci sa s vami rozlúčili veľmi rýchlo. Mali ste už pred tretím zápasom indície, že by s vami chceli ukončiť zmluvu?

Ťažko povedať. Viem, že sa to stalo pár hráčom aj v minulosti a myslím si, že sa to bude opakovať a niečo podobné zažijú aj ďalší. Pre mňa je to uzavretá kapitola.

Ako vám vedenie klubu oznámilo, že s vami už nepočíta a máte si hľadať nový angažmán?

Dozvedel som sa to prakticky hneď po zápase s AEK Atény. Zavolal si ma k sebe športový riaditeľ klubu, ktorý mi oznámil, že chcú ukončiť zmluvu. Zavolal som môjmu agentovi Michalovi Holeščákovi, ktorého by som chcel vyzdvihnúť za to, že mi v priebehu pár hodín vybavil zaujímavé ponuky. Mal som si z čoho vyberať.

česko wembley Čítajte viac Česi nezvládli súboj s Albánskom, Maďarov spasil Orbán. Šporar bol strojcom úspechu Slovincov

Hovorilo sa aj o záujme Slovana Bratislava a klube z Maďarska. Môžete to potvrdiť?

Potvrdiť to môžem, ale nechcel by som to bližšie rozoberať z rešpektu ku Košiciam, ktoré si vážim. Rozhodol som sa srdcom a verím, že som urobil dobre.

Ako sa zrealizoval váš príchod do Košíc?

Posledné dni boli rušné. Som rád, že sa to stihlo pred uzavretím prestupového termínu. V iných krajinách už boli prestupy ukončené. Som veľmi šťastný, že to vyšlo a budem hrať za Košice.

Čo si od pôsobenia v Košiciach sľubujete?

Viem, že klub má bohatú históriu a Košice sú veľké mesto. Zaslúžia si byť v prvej lige. Sú vo fáze budovania. Vidím tu obrovský potenciál aj z hráčskeho hľadiska. Je tu rodinné prostredie a sú tu naozaj veľmi dobré vzťahy.

Ronaldo prílet Čítajte viac VIDEO: Masy ľudí na letisku v Bratislave vítali legendu. Cristiano Ronaldo je na Slovensku

Ste pripravený hneď naskočiť do zápasového diania?

Mám za sebou dvojmesačnú prípravu v Grécku. Fyzicky sa cítim veľmi dobre. Nebudem potrebovať veľa času na adaptáciu. Spravím všetko, aby som pomohol klubu zabojovať o vyššie priečky.

Sledovali ste pôsobenie Košíc, ktoré mali v úvode ligy náročný žreb?

Na Slovensku som pôsobil veľmi dlho. Sledoval som ligu aj z Grécka. Košiciam som vždy prial, aby boli v tabuľke hore. Klub si to zaslúži. Verím, že im pomôžem k tomu, aby napredovali.

Koho z košického kádra poznáte najlepšie?

Erika Pačindu, Michala Faška, ale aj ďalších, s ktorými som hrával v Dunajskej Strede. Ostatných poznám, keď som nastúpil proti nim. Poznám aj trénerov, takže myslím si, že aj vďaka tomu rýchlo zapadnem.

posily klubov nike ligy Čítajte viac Nielen Spartak. Posily získali aj DAC, Košice či Ružomberok. Sú medzi nimi aj reprezentanti

Vnímate to tak, že si pomôžete s klubom navzájom?

Určite. Pre mňa je vždy prvoradý klub. Všetci v kabíne budeme ťahať za jeden povraz. Veľmi pozitívne vnímam fakt, že v tíme sú prevažne Slováci. Musíme urobiť na ihrisku všetko pre to, aby klub napredoval.

Ako vnímate zázemie klubu a nový štadión?

Štadión je krásny. Teším sa, keď bude kompletne dokončený. Buduje sa tu akadémia. Hráči tu majú výborný servis a je o nich postarané. Môžu sa sústrediť len na futbal. Podmienky na rozvoj sú výborné. Vidím v tom paralelu s Dunajskou Stredou, kde som pôsobil štyri roky. Verím, že úspechy prídu, pretože za tie podmienky si to klub zaslúži.

Budete v Košiciach bývať aj s rodinou?

Celé sa to zbehlo veľmi rýchlo. Iba vo štvrtok som priletel z Grécka. Usadili sme sa s rodinou doma v Liptovskom Mikuláši. Určite chceme bývať aj s rodinkou v Košiciach. Postupne si budeme niečo hľadať.

Kružliakov agent: Zvažujeme aj právne kroky

Hráčov agent Michal Holeščák mal po ukončení zmluvy jeho klienta v Grécku plné ruky práce. Veľmi rýchlo sa musel obzerať po novom klube.

„Nemali sme čas riešiť nejaké spory s Volosom. Podstatné bolo, aby sme Dominikovi našli nový klub a to sa nám podarilo,“ uviedol Holeščák.

Zvažujú voči gréckemu klubu aj právne kroky? „Ozval sa mi jeden právnik, ktorý sa venuje medzinárodnému právu. Chceli sme však najskôr dokončiť prestup do Košíc a teraz sa tým budeme zaoberať ďalej,“ vraví Holeščák.

Záujem o jeho klienta bol napokon väčší, ako sami očakávali. „K dispozícii sme mali celkovo päť ponúk. Prekvapilo nás to. Vo finále sme sa rozhodovali medzi Slovanom a Košicami. Napokon sa Dominik nerozhodol na základe financií, ale vnútorného pocitu. Veľkú rolu zohral aj telefonát od trénera Košíc aj niektorých hráčov.“

Košická futbalová aréna (KFA) Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Takto bude vyzerať KFA po kompletnej dostavbe.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #FC Košice #Dominik Kružliak