Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď to nepôjde, samozrejme odídem, vravel Weiss. Vyzdvihol jediné meno a na gesto fanúšikov má jasný názor

Futbalisti Slovana sa nenaladili víťazne na štvrtkový štart skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy. V šlágri 7. kola padli na ihrisku Dunajskej Stredy 1:3 a zaznamenali prvú prehru v sezóne.

18.09.2023 06:28
SR Dunajská Streda šport futbal NL 7. kolo... Foto: ,
Zľava hráči DAC Miroslav Káčer a Carlos Aleandre Alex Reis Pinto, v páde je slovanista Džaba Kankava.
debata (10)

„Myslím si, že to bol výborný ligový zápas, žiaľ, pre nás nie s dobrým koncom. Keď prehráte, nemôžete byť spokojní. Dunajská Streda vyhrala zaslúžene,“ vravel po zápase tréner úradujúceho majstra Vladimír Weiss st.

Zdôraznil, že zápas bude hodnotiť komplexne a nie individuálne.

Milan Borjan Čítajte rozhovor Hrúbka Borjana aj odchod divákov. DAC prevýšil majstra, na čele tabuľky je Trenčín

„Boli sme málo efektívni a vzadu sme urobili hrubé chyby. Vieme hrať lepšie, vpredu musíme byť byť nebezpečnejší.

Góly padajú po chybách, tie si zanalyzujeme a pripravíme sa na ďalší zápas. Liga sa pre nás prakticky len začala, toto všetko sa dá dobehnúť.

Uvidíme, či na to budem mať čas ja alebo niekto druhý, to je otázka budúcnosti, ja mám tento klub rád a rád tu pracujem, ale keď to nepôjde, samozrejme, odídem. Vo štvrtok máme prvú šancu na taký reparát,“ pokračoval narážajúc na domáci duel proti Klaksvíku.

Vicemajster minulej sezóny otvoril skóre po krásnom góle Fernanda Gourého z 11. minúty a pri góle na 2:0 využil chybu hosťujúceho brankára Milana Borjana, ktorý vybehol ďaleko pred šestnástku svojho tímu a Aleš Čermák si otvoril strelecký účet v Niké lige.

„Liga bude ťažká, vyrovnaná a zaujímavá pre každého. Hodnotím to triezvo, dokážeme hrať lepšie, no naozaj musíme byť efektívnejší. V úvodnej 10-minútovke sme začali výborne, mali sme tam tri také polo-momenty, ktoré musíme riešiť inak.

Potom som cítil, že prvá strela na našu bránu bude gól, a tak sa aj stalo, bol som zlým prorokom… Dunajská Streda si to za snahu a bojovnosť zaslúžila,“ pokračoval Weiss.

Tretí gól strelil v 57. minúte, opäť v ňom mal prsty Gouré, ktorý prihral kapitánovi DAC-u Željkovi Gavričovi. Slovan o tri minúty znížil zásluhou Davida Strelca.

SR Trnava šport futbal EKL play off Spartak Dripro TTX Čítajte aj Slovenská duša s českým pasom. Prečo nezmenil líder Trnavy občianstvo? Znechutila ma byrokracia

„Nebudem menovať, každý spraví chybu, no jednoducho sme neskoro v súbojoch, sme málo dôrazní. Poviem to tak, že nemôže byť normálne, že Jaba Kankava je stále náš najlepší hráč, má tam srdce i emóciu. Jeho vyzdvihnem, pretože si to zaslúži, je neuveriteľné, ako bojuje za klub i za mňa. Keď sa však k nemu väčšina nepriblíži, tak prehráme…“ podotkol tréner belasých.

Vyjadril sa aj k fanúšikom Slovana, ktorí hromadne odišli pred záverečným hvizdom.

„Ja robím futbal aj pre tých 20-tisíc, ktorí chodia s deťmi. Vážim si týchto chlapcov, že nás chodia povzbudzovať, ale toto by nemali robiť. Keď si fanúšik, fandíš aj keď je zle. Sú to mladí 16–18-roční chlapci. Chápem ich emóciu, ale viac sa k tomu vyjadrovať nebudem. Bohužiaľ sa to stalo už druhýkrát. Je to reakcia na niečo, ale myslím si, že nie správna. Aj keď fanúšik má vždy svoj názor. Kúpi si lístok a môže ho vysloviť.“

1. Peter Dubovský Čítajte aj Tušil, že v Reale to nebude ľahké. Nejdem tam, vyhlásil Dubovský pred odletom do Madridu

Jeho náprotivok Adrián Guľa verí, že DAC skalp majstra nakopne. V tabuľke je jeho tím piaty, pred nedeľným súbojom prehral s Trenčínom i s Banskou Bystricou.

„Tešíme sa kvôli celému mužstvu i fanúšikom. Dokázali sme zdolať kvalitný Slovan. A to na základe nášho tímového výkonu, emócie, entuziazmu, súdržnosti i silnej túžby. Toto nám prinieslo zaslúžené víťazstvo. Zo vstupu do zápasu bolo cítiť, že nie sme čo sa týka sebavedomia na top leveli, logicky, no podržal nás brankár Popovič.

Po góle sme sa dostali do hry a podali sme dobrý tímový výkon so solídnym prechodom a produktivitou. Verím, že to môže byť pre nás také dobré nakopnutie do víťazstiev v sériách, čo je naša túžba, a na čom budeme tvrdo pracovať,“ vravel Guľa.

Jeho zverencov čaká v sobotu zápas v Skalici, Slovan nastúpi o deň neskôr na Tehelnom poli proti Žiline.

Cudzinci vo futbalovej Niké lige 2023/24 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Rebríček je zoradený od klubov s najvyšším...
Načítavajú sa športové výsledky...
10 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda