Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Návrat strateného syna. Strelec je posilou Slovana, aké boli jeho prvé slová po podpise?

Futbalista David Strelec bude opäť pôsobiť v Slovane Bratislava. Do tímu úradujúceho slovenského šampióna prišiel z talianskeho klubu Spezia Calcio na ročné hosťovanie s opciou na trvalý prestup, potvrdili v stredu predpoludním "belasí" na oficiálnej stránke.

09.08.2023 12:21
David Strelec Foto:
David Strelec po podpise zmluvy so Slovanom Bratislava.
debata (6)

Dvadsaťdvaročný útočník je už aj na klubovej súpiske pred zápasmi 3. predkola Ligy majstrov proti Maccabi Haifa. Figuruje na nej s číslom 13 na drese.

"Vrátiť sa domov je veľmi príjemné. Som pripravený a odhodlaný pomôcť tímu. Dva roky v Taliansku ma posunuli dopredu ako futbalistu i ako človeka, cítim sa rozumnejší a cítim, že som sa tam niečo naučil.

Verím, že to ukážem na ihrisku. Chcem pomôcť Slovanu, dávať góly, mať dobré čísla a víťaziť. Teším sa aj na belasých fanúšikov," povedal David Strelec, ktorý pred dvoma rokmi odišiel zo Slovana do talianskej Serie A, no v Spezii sa nepresadil.

Uplynulý polrok hosťoval v druholigovej Reggine, v 15 zápasoch skóroval dvakrát.

SR Futbal FL Žilina jar štart TK ZAX Čítajte viac Kaprálik za milión do Slovana? Pre našich hráčov nie je dobrým odrazovým mostíkom, znie zo Žiliny

"Som nesmierne rád, že David sa vracia späť do klubu, v ktorom vyrastal a kde vstúpil do veľkého futbalu.

Verím, že jeho návrat bude prospešný ako pre nás, tak aj preňho. Na realizácii jeho príchodu sme dlhodobo pracovali, s Davidovými zástupcami sme boli v nepretržitom kontakte, pričom veci sa počas posledných desiatich dní dali do pohybu," vyhlásil generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Zo skutočnosti, že si Strelec opäť oblečie belasý dres, neskrýval radosť.

"So Speziou sme sa dohodli na ročnom hosťovaní s opciou na trvalý prestup za fixných podmienok, ktoré sme si dohodli s klubom i hráčom.

Ak všetko pôjde dobre, David sa po tejto sezóne stane na minimálne ďalšie tri roky hráčom Slovana. Je to náš odchovanec, stále je vo veľmi dobrom veku a som presvedčený, že bude prínosom pre mužstvo i klub,“ doplnil generálny riaditeľ.

Denis Vavro Čítajte viac Drsný večer Sparty v Kodani: Zničený autobus, bitka chuligánov a Slovák sa kajal

Strelec je odchovanec ŠK Slovan Bratislava, prešiel klubovou akadémiou, za belasých hral ako v mládežníckych kategóriách, tak aj v A-mužstve. Ešte ako starší dorastenec získal v klubovom drese majstrovský titul (2018/19), v rovnakej sezóne začal naskakovať aj v A-mužstve, ktoré sa tiež tešilo z ligového triumfu.

Mal podiel aj na nasledujúcich dvoch majstrovských tituloch Slovana (2019/20, 2020/21). Zo Slovana prestúpil do Spezie v lete 2021. Na konte má 16 štartov v slovenskej reprezentácii, za ktorú strelil dva góly.

Porovnanie Slovana s izraelským majstrom z Haify Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Na nasledujúcich stránkach sa dozviete, v čom...
6 debata chyba