Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vedenie Banskej Bystrice o prestupe Polievku: Od Slovana prišli dve ponuky a upravené splátky

Možný prestup reprezentačného útočníka Róberta Polievku z Banskej Bystrice do majstrovského Slovana je témou, ktorá hýbe už niekoľko týždňov domácimi futbalovými vodami.

06.08.2023 13:56
oficialne-vyjadrenie-o-moznom-prestupe-polievku QP Foto:
Róbert Polievka po zápase na Tehelnom poli v ktorom Banská Bystrica remizovala so Slovanom 2:2.
debata (3)

Pravdepodobne aj vzhľadom na vyjadrenia Polievku či trénera Slovana Vladimíra Weissa využilo možnosť reagovať na situáciu okolo svojho útočníka aj vedenie Banskej Bystrice. Svoje vyjadrenie zverejnilo na oficiálnej stránke klubu.

„Koncom mája vedenie klubu absolvovalo neformálne stretnutie v Bratislave, ktoré inicioval tréner ŠK Slovan Bratislava, Vladimír Weiss st., ktorý dlhodobo prejavuje eminentný záujem o služby Roba Polievku," píše sa vo vyjadrení.

K stretnutiu sa neskôr pripojil aj generálny riaditeľ klubu, Ivan Kmotrík ml., s ktorým si Dukly vymenilo prvé neformálne podmienky možného prestupu.

Róbert Polievka Čítajte viac Už má toho plné zuby. Do Slovana nejde. Chcem byť zasa Polievka, aký som bol

„Začiatkom júna sme mailovou komunikáciou obdržali oficiálnu ponuku na prestup zo strany klubu ŠK Slovan Bratislava. Tá však bola pre klub MFK Dukla neakceptovateľná, najmä z hľadiska harmonogramu splátok prestupovej čiastky," vysvetľuje vedenie.

Prestupovú cenu nekonkretizovalo, ale peniaze mali byť vyplatené s bonusmi do konca roku 2024. „Následne sme prostredníctvom mailu obdržali druhú ponuku, kde bol upravený harmonogram splátok do septembra 2024. Od toho momentu neprišla žiadna ďalšia ponuka.“

Vedenie uviedlo, že odvtedy prebehol len telefonický rozhovor s Kmotríkom ml. a neuskutočnili sa už žiadne oficiálne ani osobné rokovania o prestupe.

SR Futbal NL 2. kolo Slovan Banská Bystrica BAX Čítajte viac Weiss po strate bodov: Vyvodím dôsledky. Tréner belasých potvrdil posilu do útoku

Vzhľadom na to, že sa jedná o klenot nášho klubu, ktorý si nesmierne ceníme a vážime za jeho profesionalitu a morálne hodnoty, a sme vďační za všetko, čo tomuto klubu odovzdal, očakávame v prípade jeho možného prestupu prioritný záujem zo strany akéhokoľvek klubu."

Dukla Banská Bystrica ponúkla Polievkovi predĺženie zmluvy na ktorých je s hráčom predbežne dohodnutá. Priznáva však, že v prípade seriózneho záujmu a ponuky pre klub ako aj samotného hráča, nebude vedenie MFK Dukla hráčovi brániť posunúť sa ďalej po kariérnej stránke.

Najdrahší futbalisti v každom tíme Niké ligy Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
MFK Dukla Banská Bystrica; Róbert Polievka...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #MFK Dukla Banská Bystrica #Róbert Polievka