Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Už má toho plné zuby. Do Slovana nejde. Chcem byť zasa Polievka, aký som bol

Futbalisti banskobystrickej Dukly získali na Tehelnom poli bod, keď prekvapujúco remizovali so Slovanom Bratislava. Ich kapitán Róbert Polievka nebol vo svojej koži.

05.08.2023 22:36
Róbert Polievka Foto: ,
Róbertovi Polievkovi (vpravo) rozruch okolo jeho osoby na psychickej pohode nepridáva.
debata (10)

Príliš sa mu v zápase nedarilo. Priznal, že bolo pre neho zložité pripraviť sa na toto stretnutie.

„Bolo náročné, keď celý týždeň počúvate, že som jednou nohou v Slovane a potom v sobotu hrám za Bystricu na Tehelnom poli a mám sa maximálne sústrediť. Mal som túžbu hrať za Slovan, ale jednoducho to nevyšlo. Vážim si záujem Slovana, bol trpezlivý dva mesiace, chcel ma získať. Pre mňa to bola pocta. Spravil som, čo bolo v mojich silách, aby som sa do Slovana dostal. Nič sa nedeje, život ide ďalej. Môžem byť sklamaný dnes, zajtra, ale od pondelka musím robiť veci, ktoré som robil minulú sezónu. Ak chcem byť Polievka, aký som bol, musím zasa prepnúť na futbal."

SR Futbal NL 2. kolo Slovan Banská Bystrica BAX Čítajte viac Weiss po strate bodov: Vyvodím dôsledky. Tréner belasých potvrdil posilu do útoku

Podľa neho je „téma Slovan" uzavretá. Prípadný iný prestup do zahraničia, o ktorom sa tiež hovorilo? „Nemyslím si to. Skôr nie ako áno," doplnil.

Informoval, že najbližší týždeň má ešte jedno-dve stretnutia s agentom a vedením klubu. „Chcem túto situáciu čo najrýchlejšie vyriešiť. Lebo keď sa v tom budem vŕtať ešte týždeň-dva, stratím, čo som si vybudoval minulý rok."

Nermin Crnkič Čítajte viac Smutná správa pre belasých. Bývalého hráča Slovana našli mŕtveho, mal 30 rokov

Priznal, že cítil, že má ideálny čas na prestup. „Preto som na to tlačil. Vek nezastavím. Mal som za sebou životnú sezónu, mali o mňa záujem kluby, chcel som sa posunúť ďalej – po športovej i finančnej stránke. Chcel som si vyskúšať niečo nové, veľké. Momentálne sa mi to nepodarilo, ale pevne verím, že ešte na mňa niečo lepšie čaká. Pokiaľ nie, nech mi dajú zmluvu na päť rokov, ukončím v Bystrici kariéru a život pôjde ďalej," pokračoval 27-ročný útočník.

Keby to bolo len na ňom, už by v Dukle nebol. „Nehovorím to v zlom. Milujem tento klub, je to moja srdcovka, ale prišiel čas, aby som odišiel. Neviem, čo by bolo, možno by som sa v Slovane nechytil, ani inde. Necítim krivdu, len smútok a sklamanie. Klubu som zaviazaný, dal mi šancu vo veľkom futbale, možno mohol ukázať viac podpory a vďaky," skonštatoval s tým, že chápe aj majiteľa, ktorý mal nejakú víziu a nechcel podliezť latku.

Vladimír Weiss Čítajte viac Weiss ml. nedal penaltu, Slovan neuspel ani doma. Prestrelka v Dunajskej Strede, dvojgólový Krstovič

„Doplatil som na to len ja, ja trpím a moja rodina. Stále len počúvam a čítam, aký je Polievka, kam má ísť a kam nie. Cítil som, že som sa mohol niekam posunúť a zarobiť euro navyše. Som len obyčajný chalan zo Slovenska, nie som nijaká veľká hviezda. Len sa okolo mňa robilo veľké haló. Už nech sa to uzavrie, vlečie sa to dlho, už mám toho plné zuby.“

Nemá obavy, že mu bude teraz chýbať motivácia. „Pre mňa je motiváciou reprezentácia. A aj hrať naďalej ligu. Chcem, aby sa o mne hovorilo v dobrom. Ako som povedal, neskladám zbrane, verím, že ma ešte čaká niečo lepšie," uzavrel.

Najdrahší futbalisti v každom tíme Niké ligy Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
MFK Dukla Banská Bystrica; Róbert Polievka...
10 debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Dukla Banská Bystrica #Róbert Polievka #Niké liga