Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss po strate bodov: Vyvodím dôsledky. Tréner belasých potvrdil posilu do útoku

Tréner futbalistov Slovana Vladimír Weiss nebol spokojný s remízou 2:2 proti Banskej Bystrici. Okrem toho sa vyjadril aj príchodu vytúženého útočníka a podrobil ostrej kritike takmer celú zostavu.

05.08.2023 21:27
SR Futbal NL 2. kolo Slovan Banská Bystrica BAX Foto: ,
Vladimír Weiss nemohol byť s výkonom ani výsledkom v zápase proti Banskej Bystrici spokojný.
debata (3)

Weiss v zápasovom hodnotení priznal, že za stavu 2:1 sa snažil striedaniami oživiť hru. Do zápasu poslal skúseného Juraja Kucku aj Aleksandara Čavriča, no vytúžený tretí gól neprišiel. „Nepodarilo sa to a dostali sme zbytočný gól zo štandardky, čo nie je náhoda. Viac sme si asi nezaslúžili,“ povedal tréner belasých na pozápasovej tlačovej konferencii.

Priznal, že sa opakuje situácia spred roka, keď druhá zostava v ligových zápasoch zväčša nenaplnila očakávania. „Niečo tam chýba, buď kvalita, emócia, alebo sú niektorí hráči prejedení. Budem musieť vyvodiť dôsledky, lebo náhoda to nie je,“ skonštatoval s tým, že konkrétne dôsledky nespresnil.

Vladimír Weiss Čítajte viac Weiss ml. nedal penaltu, Slovan neuspel ani doma. Prestrelka v Dunajskej Strede, dvojgólový Krstovič

Podľa Weissa by na hráčov nemalo vplývať podvedomé myslenie na dôležitý stredajší zápas 3. predkola Ligy majstrov proti Maccabi Haifa. „Hralo deväť čerstvých hráčov na ktorých som nevidel až takú vôľu pobiť sa o miesto v zostave. Nechcem ich menovať, aby nebolo zle v kabíne.“ Spomedzi hráčov základnej jedenástky vyzdvihol len jediného. Siemen Voet podľa neho predviedol v obrane najlepší výkon.

Diskutovanou témou posledných dní je príchod útočníka do Slovana, ktorý by bol k dispozícii už na spomínaný súboj v Lige majstrov proti izraelskému šampiónovi. A zo slov trénera vyplýva, že banskobystrický Róbert Polievka to nateraz nebude.

„Ak sa nesplnia finančné podmienky, tak sa jeho prestup neuskutoční. Preto sme vstúpili do rokovania s Dávidom Strelcom. Je to prakticky dohodnuté, zajtra – pozajtra by mal prísť a byť na súpiske proti Maccabi Haifa,“ skonštatoval Weiss.

Nermin Crnkič Čítajte viac Smutná správa pre belasých. Bývalého hráča Slovana našli mŕtveho, mal 30 rokov

Verí, že jeho návrat pomôže klubu aj samotnému hráčovi, ktorý sa pred dvomi rokmi rozhodol vyskúšať pôsobenie za hranicami, keď prestúpil zo Slovana do talianskej Spezie Calcio.

„Ideme pomôcť jemu a verím, že si pomôžeme aj my. Chcel ísť do zahraničia, odišiel a nevyšlo mu to podľa predstáv. Chceme, aby dával góly za Slovan,“ uviedol bývalý tréner slovenskej reprezentácie.

Weiss ale viackrát počas tlačovej konferencie pripomenul, že príchod Polievku do majstrovského tímu ešte nie je uzavretou témou. „Je to len otázka ceny. Majiteľ Banskej Bystrice sa musí pozerať na svoj rozpočet a hráč to chápe. Mentálne je fantastický chlapec a výborný hráč. Verím, že ho získame a kluby sa napokon dohodnú.“

Tréner belasých sa nečakane a veľmi kriticky smerom k médiám vrátil aj k výkonu Žiliny v odvete Európskej konferenčnej ligy proti belgickému Gentu (2:5). „Komentáre na výkon žilinských hráčov boli strašné, mediálne ste ich zotreli. Týmto chcem chlapcov zo Žiliny pochváliť, mali päť šancí proti Gentu, hrali o život. Majú toľko talentovaných futbalistov, že raz sa im to vráti,“ dodal Weiss.

Lionel Messi hľadá dom. Aj so sexy manželkou Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Lionel Messi hľadá v Amerike bývanie pre svoju...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Niké liga