Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krutý štart pre Trnavu, padla po vlastenci z posledných sekúnd. Gašparík: Chalanov som nespoznával

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v nedeľňajšom zápase 1. kola Niké ligy na ihrisku Spartaka Trnava 2:1.

30.07.2023 20:14
SR Futbal NL 1. kolo Trnava Trenčín TTX Foto: ,
Strelec trenčianskeho gólu Njegoš Kupusovič sa teší s trénerom Ilijom Stolicom.
debata (3)

Trnava premárnila prvý polčas, jej nevýrazný výkon potrestal v 36. minúte gólom Kupusovič po prihrávke Soaresa.

Tréner domácich Gašparík cez polčas vystriedal štyroch hráčov a po zmene strán hrali jeho zverenci živšie. V 59. minúte sa dočkali vyrovnávajúceho gólu, keď sa na hranici šestnástky otočil Djuričin a strelou k žŕdke prekonal Vozinhu.

SR Futbal NL 1. kolo Košice Slovan KEX Čítajte aj Toto nie sú nejakí lavičkári. Weiss zopakoval, kde Slovan tlačí topánka. Museli sme krotiť emócie, znie z Košíc

Oba tímy mali následne šance, no rozhodnutie priniesol až nadstavený čas. Domáci brankár Vantruba podbehol roh Kmeťa a lopta skončila v bráne.

FC Spartak Trnava – AS Trenčín 1:2 (0:1)
Góly: 59. Djuričin – 36. Kupusovič, 90.+6 Vantruba (vl.). Rozhodovali: Smolák – Ferenc, Zemko, ŽK: Kóša – Bariš, Stojsavljevič, 4336 divákov.
Trnava: Vantruba – Koštrna, Štetina (46. Kóša), Gorosito, Mikovič – Bukata (46. Bajnovič), Zejlkovič, Štefánik (46. Oseni) – Ofori, Djuričin (77. Ristovski), Daniel (46. Azango)
Trenčín: Vozinha – Kmeč, Bondarenko, Stojlavljevič, Kozlovský – Gajdoš, Bariš – Ibrahim (62. Hollý), Dos Santos (69. Gong), Eynel Soares (83. Demitra) – Kupusovič (69. Emeka)

Ilija Stolica, tréner Trenčína: "Najprv chcem poďakovať ľuďom zo Spartaka a môjmu kolegovi za privítanie na najvyššej možnej úrovni. Je to môj prvý zápas na Slovensku, organizácia na štadióne a všetko okolo bolo veľmi príjemné.

Hralo sa v skutočne futbalovej atmosfére, bolo pozitívne byť toho súčasťou. Treba poďakovať a pogratulovať obom tímom k férovej a kvalitnej hre. Môjmu tímu gratulujem k výsledku, hráči ukázali futbalovú odvahu proti kvalitnému protivníkovi.

Našou výhodou bolo, že Spartak hrá v pohárovej Európe. Mám skúsenosti zo svojej kariéry, že je veľmi ťažké hrať každý tretí deň súťažný zápas v plnej sviežosti, obzvlášť, keď hráte poháre. Ešte raz vďaka všetkým, pre nás to bol veľmi dobrý štart do sezóny."

Spartak Trnava Čítajte aj Nelichotivá slovenská futbalová matematika. Jedna trnavská lastovička leto nerobí, po žilinskom strete s realitou môže prísť výpredaj

Michal Gašparík, tréner Spartaka: "Tento zápas nám absolútne nevyšiel, taký zlý prvý polčas sme ešte doma nemali. Trenčín veľmi dobre kombinoval, my sme boli veľmi pasívni v napádaní, získané lopty sme hneď strácali. Nespoznával som chalanov.

Pomohli nám štyri striedania cez prestávku, v druhom polčase už bol zápas otvorený, hralo sa hore-dole, mali sme šance my, aj Trenčín. Mohli sme duel otočiť v náš prospech a zobrať tri body, nakoniec sme si ešte v nadstavenom čase dali vlastný gól, čo bolo vyvrcholenie dnešného zlého zápasu z našej strany."

Šláger Košice - Slovan v obrazoch Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Jedenástka Košíc pred zápasom so Slovanom.

Žilina dala Liptákom tri góly

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili nad MFK Ružomberok 3:1.

Domáci boli ofenzívne nebezpečnejší a napokon streleckú prevahu (11:3 na bránku) prejavili aj na skóre. Dva góly MŠK strelil ghanský útočník Henry Addo, na priebežných 1:1 vyrovnal v 58. minúte Kristóf Domonkos.

Domácim k víťazstvu pomohli aj striedania, gólovú poistku pridal v 83. minúte Mario Sauer. Žilinčania si úspešným vstupom do ligového ročníka čiastočne napravili chuť po vysokej prehre na pôde belgického Gentu (1:5) v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy.

MŠK Žilina – MFK Ružomberok 3:1 (1:0)
Góly: 38. a 70. Addo, 83. Sauer – 58. Domonkos. Rozhodovali: Marhefka – Bednár, Poláček, ŽK: Stojčevski – Luterán, Gerec, 1603 divákov.
MŠK Žilina: Belko – Leitner, Stojčevski, Ndjeungoue – Kopásek (46. Rusnák), Adang, Gidi (63. Sauer), Javorček – Kaprálik (63. Iľko), Jambor (63. Ďuriš), Addo (81. Minárik)
MFK Ružomberok: Krajčírik – Kotula, Maslo, Malý, Selecký – Chrien (59. Múdry), Domonkos, Luterán (59. Boďa) – Šefčík (75. Tučný), Gerec (79. Jackuliak), Chobot (59. Lavrinčík)

Jaroslav Hynek, MŠK Žilina: "Myslím si, že tím skvele reagoval po nevydarenom štvrtkovom zápase. Úvod bol opatrný, nikto nechcel urobiť chybu, hľadali sme cestu k bráne súpera. V kombinovanej zostave sme sa dlhšie hľadali, súper výborne vykrýval priestory a nenechal nás kombinovať.

Ružomberok bol výborne pripravený, ale my sme postupne získavali prevahu a dali sme góly, ktoré nás upokojili. Chcem dnes pochváliť hráčov, ktorí prišli do hry v druhom polčase, ich zásluhou sme zvíťazili, lepší štart do ligy sme si nemohli želať. Od zajtra sa pripravujeme na Gent, vieme, čo potrebujeme zlepšiť."

SR Futbal NL 1. kolo Košice Slovan KEX Čítajte aj Slovan zahadzoval šance a z Košíc si odnáša bod. Nevyhral ani DAC, Guľa hovoril o tieni z pohárového zápasu

Peter Tomko, MFK Ružomberok: „Prišli sme do Žiliny s určitým herným plánom, ktorý nám vychádzal. Pri góloch sme však urobili chyby, zápas sa zlomil pri vedení Žiliny 2:1, keď Domonkos nepremenil strelu na gól. Ak by sme vyrovnali na 2:2, tak si myslím, že by sme to uhrali. Žilina následne využila našu chybu, dala gól na 3:1 a bolo po zápase. Musíme sa z toho poučiť a dať hlavy hore.“

Futbalisti Niké ligy s najvyššou trhovou hodnotou Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
21. Sebastián Kóša (SR/Spartak Trnava):...
Načítavajú sa športové výsledky...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Spartak Trnava #AS Trenčín #MFK Ružomberok