Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan zahadzoval šance a z Košíc si odnáša bod. Nevyhral ani DAC, Guľa hovoril o tieni z pohárového zápasu

Futbalisti FC Košice remizovali v 1. kole Niké ligy s ŠK Slovan Bratislava 0:0. Zápas nováčika najvyššej súťaže s úradujúcim majstrom sledovalo na vypredaných tribúnach 5834 divákov.

29.07.2023 20:11 , aktualizované: 23:30
SR Futbal NL 1. kolo Košice Slovan KEX Foto: ,
Hlavičkový súboj domáceho Žana Medveda s hosťujúcim kapitánom Jurajom Kuckom.
debata (1)

Duel sa hral vo výbornej atmosfére, o ktorú sa na zaplnenom štadióne postarali oba početné fankluby. V prvom polčase sa hral zaujímavý futbal, ktorému nechýbali šance.

Košice - Slovan Čítajte viac Zápas Košice - Slovan sme sledovali ONLINE

Najväčšiu z nich mal v 33. minúte Zmrhal, ale košického brankára Kiru neprekonal. V druhom polčase mali viac z hry hostia, dostali sa k viacerým streleckým pokusom, ale Kiru nedokázali prekonať.

FC Košice – ŠK Slovan Bratislava 0:0
Rozhodovali: Očenáš – Štrbo, Vorel, ŽK: Qose, Medved, Gallovič – Agbo, Lichý, 5836 divákov.
Košice: Kira – Golikov, Krivák, Šindelář, Mizerák – Qose (71. Gallovič), Greššák – Pačinda (90+7. Sovič), Faško (90. Sagna), Turčák (90. Petrák) – Medved
Slovan Bratislava: Borjan – Blackman (72. Pauschek), Križan (80. Savvidis), Wimmer, Vojtko – Agbo (66. Tolič) – Kucka, Lichý – Zmrhal (71. Barseghjan), Abubakari, Marcelli (80. Zuberu)

Šláger Košice - Slovan v obrazoch Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Jedenástka Košíc pred zápasom so Slovanom.

Anton Šoltis, tréner FC Košice: "V prvom polčase sa hral veľmi dobrý futbal pred veľmi dobrou diváckou kulisou. Ja som si to veľmi užil. Vedeli sme o kvalite Slovana. V druhom polčase nás už pritlačil, mal dostatok gólových šancí. Náš druhý polčas už bol viac o defenzíve, mali sme aj šťastie.

Vpredu sme už nevedeli podržať loptu, naše tempo hry už nebolo také ako v prvom polčase. Máme ešte čo robiť. Oťukali sme si, no potrebujeme ešte nejaké zápasy, aby si hráči na seba lepšie zvykli. Verím, že budeme platné mužstvo v lige."

Vladimír Weiss st., tréner ŠK Slovan Bratislava: "Rád som sa po dlhých rokoch vrátil do Košíc. Som rád, že Košice znovu hrajú ligu, patria do nej. Zápas mal svoju kvalitu. Na domácich bolo vidno, že hrajú s obrovskou dávkou nasadenia, najmä v prvom polčase.

My sme si vypracovali dostatok šancí na skórovanie, ale, žiaľ, práve tam nás momentálne tlačí topánka. Máme málo drzosti a individuálnej kvality v šestnástke. Košice si za bojovanie a nováčikovský elán asi zaslúžili bod.

Tým, že sme nepremenili šance, sme nemohli zvíťaziť. Liga sa len začína. Každý bod zvonku je dobrý a tu v Košiciach sa nebude ľahko víťaziť. Chceli sme tri body, realita je taká, že máme bod. Teraz sa musíme čo najlepšie pripraviť na utorok, keď nás čaká zápas roka."

DAC remizoval v Michalovciach

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda remizovali na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 0:0.

DAC bol v zápase strelecky aktívnejší, keď mal 13 streleckých pokusov, z nich tri smerovali na bránku.

Hostia mali druhom dejstve niekoľko šancí na streleniu gólu, ale domácich podržal brankár Benjamín Száraz.

1. kolo Niké ligy:

MFK Zemplín Michalovce – FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:0
ŽK: Petruš – Trusa, Csinger. Rozhodovali: Gemzický – Straka, Hrmo, 1374 divákov.
Michalovce: Száraz – Magda, Marjanovič, Volanakis, Vaško – Shimamura, Pavúk (90.+2 Mušák), Danko (63. Steinhübel) – Žofčák (90.+6 Adekunle), Bednár, Marcin
Dunajská Streda: Petráš – Gavrič (81. Kalmár), Risvanis (46. Csinger), Brunetti, Andzouana – Káčer (90. Záhradník), Dimun (79. Herc), Mendez – Trusa, Krstovič, Vitális (62. Ramadan)

Marek Petruš, tréner Michaloviec: „Vážime si tento bod, lebo sme ho získali proti veľmi silnému súperovi. Vedeli sme, že skoro celý čas budeme na našej polovici ihriska. Mrzí ma, že smerom dopredu nám nevyšli nejaké veci, chceli sme ich uhrať lepšie. Na druhej strane, teší ma defenzívna činnosť celého mužstva, ktorá bola výborná a na hranici obetavosti. Musíme sa ešte posilniť o dvoch-troch hráčov a keď sa nám to podarí, tak potom bude náš herný výkon smerom dopredu lepší. Ďakujem hráčom za predvedený výkon.“

Adrián Guľa, tréner Dunajskej Stredy: „Remíza je pri našich ambíciách a očakávaniach málo. Mali sme jasnú hernú prevahu. Proti pozornej defenzíve súpera prišli aj šance, síce ich nebolo veľa, ale chýbala nám v nich ľahkosť. Bolo tam cítiť tieň z pohárového zápasu a to musíme okamžite vyriešiť. Tá ľahkosť nás stála víťazstvo. Pri našej kvalite očakávame, že budeme výrazne produktívnejší. Gratulujem domácim k obetavému výkonu a našim fanúšikom ďakujem za podporu počas celého zápasu.“ (zdroj: mfkzemplin.sk)

SR Futbal NL 1. kolo Košice Slovan KEX Čítajte aj Dymovnice vo vypredanom hľadisku, Pačinda vs. Kucka či Weiss s Kmotríkom na lavičke. Takto vyzeral šláger v Košiciach

Skalica si poradila s ViOn-om

Futbalisti MFK Skalica zvíťazili nad FC ViOn Zlaté Moravce 2:0.

V bezgólovom prvom polčase boli aktívnejší hostia. V druhom dejstve otvoril skóre Roman Haša duelu a v 83. minúte Denis Baumgartner potvrdil víťazstvo Skalice.

MFK Skalica – FC ViOn Zlaté Moravce 2:0 (0:0)
Góly: 58. Haša, 83. Baumgartner, ŽK: Baumgartner (Skalica). Rozhodovali: Kráľovič – Hancko, Vitko, 1133 divákov.
Skalica: Luksch – Krčík, Podhorin, Ranko, Matejov – Nagy, Mášik (74. Moura) – Kousal (63. Smékal), Haša, Yao (90. Rudzan) – Sobczyk (63. Baumgartner)
Zlaté Moravce: Slávik – Majdan, Nagy, Moško, Čonka (37. Suľa) (79. Mijič) – Gono, Duga, Brenkus (71. Weir) – Mondek, Čerepkai, Švec (71. Nsumoh)

Pavol Majerník, tréner Skalice: "Súper pôsobil v prvom polčase lepšie, pohyblivejšie, hral kombinačnejšie, na chalanoch bolo cítiť, že ich zväzuje zodpovednosť za vstup do ligy, ktorý sme chceli zvládnuť víťazne.

V druhom polčase sa hra vyrovnala a hlavne po našom prvom góle sme boli nebezpečnejší a zaslúžene sme vyhrali. To, čo nám chýbalo v prípravných zápasoch, kedy sme si vytvárali šance, no nepremieňali ich v góly, sme boli naopak v tomto zápase veľmi efektívni, to rozhodlo.

Zo skúsenosti viem, že prvé zápasy sezóny sú vyrovnané, mužstvá nevedia, čo od seba môžu navzájom očakávať, predsa sú to prvé stretnutia po letnej príprave, k obmene kádra prišlo u nás a rovnako aj v Zlatých Moravciach."

Roman Haša, strelec prvého gólu Skalice: "Prvých dvadsať minút sme začali bojazlivo, nakopávali sme lopty, nebolo to to, čo sme si povedali, že chceme hrať, ale postupom času sme sa upokojili. Súper mal jednu tutovku v prvom polčase a potom už neprišlo nič vážnejšie, takže zaslúžené víťazstvo a dôležité tri body.

Vladimír Cifranič, tréner Zlatých Moraviec: "Odohrali sme trochu nešťastný zápas. Čo sa týka priebehu, v prvom polčase si myslím, že sme boli lepší, hra bola v našej réžii, vytvorili sme si jednu, dve dobré príležitosti, hlavne šanca Adama Brenkusa volala po góle, bohužiaľ, nepremenili sme ich.

V druhom polčase sa hra vyrovnala, už sme sa do šancí nedostávali, domáci vyrovnali aj hru v poli. Inkasovali sme dva zbytočné góly po dvoch nezmyselných stratách lopty.

Aj keď druhý polčas sme hrali vabank, zmenili sme rozostavenie na troch obrancov, domáci mali už viacero brejkových situácií, ale myslím si, že čo sa týka výkonu, nemám čo hráčom vyčítať. Máme nové a mladé mužstvo, snažíme sa pracovať, ja verím, že postupom času sa dostavia aj výsledky." (zdroj: mfkskalica.sk)

Najdrahší futbalisti v každom tíme Niké ligy Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
MFK Dukla Banská Bystrica; Róbert Polievka...
Načítavajú sa športové výsledky...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Zemplín Michalovce #FC DAC 1904 Dunajská Streda