Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalový svet sa môže začať tešiť. Nemci avizujú ofenzívne divadlo

Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw prisľúbil, že na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v Brazílii sa bude držať typického ofenzívneho štýlu, ktorý jeho družina preferuje už niekoľko rokov.

09.06.2014 18:20
Nemecko Kloze Özil Foto: ,
Miroslav Klose (vpravo) v objatí s Mesutom Özilom.
debata

Löw bude viesť „Nationalelf“ na štvrtom vrcholnom podujatí, pričom si od roku 2006 vybudoval povesť skvelého producenta kreatívnych, mladých futbalistov, ktorí oslňujú ofenzívnym štýlom. Druhé miesto z MS 2002 a tretie z rokov 2006 a 2010 pasujú Nemcov medzi hlavných ašpirantov na prvenstvo aj v Brazílii.

Päťdesiatštyriročný kormidelník sa zaviazal pokračovať v útočnej tradícii na úkor defenzívnej taktiky. „Analyzovali sme všetky naše zápasy z posledných dvoch rokov naozaj dopodrobna,“ cituje Löwa oficiálna internetová stránka Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

„Strácali sme rýchlosť v prechodovej fáze. Zameriame sa na vylepšenie tohto aspektu našej hry. Pritom však nemusíme meniť náš štýl, pretože našej filozofii na 100 percent veríme,“ poznamenal rodák zo Schönau doplniac, že aj noví členovia národného mužstva sú pripravení prijať jeho filozofiu.

„Tím musí byť schopný meniť taktiku viac než kedykoľvek predtým. Hrať jeden systém nestačí,“ uzavrel kouč veľkých favoritov na zisk trofeje na MS 2014.

Del Bosque nefavorizuje svojich zverencov

Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Vicente del Bosque nefavorizuje svojich zverencov na zisk celkového prvenstva na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v Brazílii. „La furia roja“ sa môže stať prvým národným tímom, ktorý obháji titul na svetovom šampionáte a rozhodne patrí k ašpirantom na trofej.

Úradujúci svetoví aj európski šampióni vstúpia do turnaja ako jeden z najväčších kandidátov na celkové víťazstvo a pociťujú extrémny tlak verejnosti. „Ukáže sa až na ihrisku. Veríme, že sme pracovali dostatočne tvrdo, aby sme uspeli. Futbal je však to, čo napokon rozhodne, či boli všetky predchádzajúce kroky správne alebo nie,“ povedal niekdajší kouč Realu Madrid a Besiktasu Istanbul. „Jasným favoritom je podľa mňa domáci tím Brazílie, ktorý bude pod oveľa väčším tlakom ako minulý rok na Pohári konfederácií,“ myslí si 62-ročný rodák zo Salamancy.

Španielsko sa stretne na MS 2014 v základnej B-skupine s Holandskom, Čile a Austráliou.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale #Joachim Löw