Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kahn sa s pozíciou dvojky nezmieril

Jedným z najnespokojnejších Nemcov v priebehu doposiaľ ideálne sa vyvíjajúcich majstrovstviev sveta je Oliver Kahn. Tridsaťsedemročný brankár sa stále nezmieril s úlohou dvojky a tvrdí, že mu tréner Jürgen Klinsmann dĺži vysvetlenie svojho kroku.

26.06.2006 05:58
Oliver Kahn Foto:
Kým celé Nemecko sa raduje z úspechov svojich futbalistov na MS, brankár Oliver Kahn má kyslú tvár. Nevie sa zmieriť s úlohou dvojky.
debata

Dlhoročná opora nemeckej reprezentácie prišla o pozíciu jednotky krátko pred domácim šampionátom po tom, čo kouč Klinsmann určil ako prvého brankára Jensa Lehmanna z Arsenalu.

„Na jednej strane sa snažím stále robiť maximum pre tím, na druhú stranu však odmietam úlohu dvojky prijať a zmieriť sa s ňou. Klinsmann mi stále dĺži vysvetlenie, ale keď som sa ho nedočkal doteraz, asi už nepríde nikdy,“ povedal Kahn časopisu Der Spiegel.

Gólman Bayernu Mníchov tak nepriamo potvrdil to, čo celý svet videl po sobotňajšom osemfinálovom zápase so Švédskom – rozradostnených hráčov a fanúšikov po výhre 2:0 striedali televízne zábery Kahnovej kyslej tváre. „Každý krok na lavičku je pre mňa strašne ťažký. Pozerám sa na zápas a potom sa snažím čo najrýchlejšie zmiznúť v šatni,“ popísal svoje pocity počas duelov MS Kahn.

Najviac ho vraj mrzí, že doposiaľ nepočul od svojho bývalého spoluhráča Klinsmanna vysvetlenie, prečo sa rozhodol vyriešiť brankársky súboj dvoch rivalov v prospech Lehmanna. „Jediné, čo som sa oficiálne dozvedel, bolo to, že Lehmann je o chlp lepší. Tak to teda pardón, ale toto pre mňa nie je žiadny dôvod. Ako môžete vymeniť niekoho, kto je štyri roky jednotkou, len preto, že iný gólman je možno o chlp lepší?“ uviedol Kahn, ktorý v reprezentácii odchytal 85 zápasov.

S Klinsmannom si po jeho príchode k národnému tímu proste nepadol do oka; bývalý skvelý útočník mu najskôr vzal kapitánsku pásku a potom i do tej doby jasnú pozíciu jednotky. „V posledných dvoch rokoch som hral na špičkovej úrovni, chytal som dobre v Lige majstrov, vyhral som dvakrát ligu i pohár a navyše mám veľké turnajové skúsenosti. Naozaj si nemyslím, že bol nejaký dôvod meniť brankársku jednotku,“ povedal nespokojný Kahn.

Po Klinsmannovom rozhodnutí krátko uvažoval o tom, že ukončí reprezentačnú kariéru. Nakoniec sa však „nechal“ nominovať a je členom kádru, ktorý zatiaľ na majstrovstvách sveta vyhral všetky štyri zápasy a v piatkovom štvrťfinále ho čaká Argentína.

debata chyba