Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po šampionáte končí najmenej sedem trénerov

Minimálne sedem trénerov účastníkov futbalových majstrovstiev Európy 2008 po šampionáte vo svojej funkcii definitívne končí. Tento zoznam napokon však môže byť ešte bohatší, ale už teraz je jasné, že nových kormidelníkov hľadajú v Španielsku, Holandsku, Portugalsku, Taliansku, Švajčiarsku, Rakúsku a Česku.

26.06.2008 15:56
Marco van Basten Foto:
Marco van Basten
debata

Luis Aragones má ešte stále šancu odísť z lavičky Španielska s titulom majstra starého kontinentu. V každom prípade odovzdá svojmu nástupcovi, ktorým by mal byť Vicente del Bosque, mužstvo patriace k absolútnej európskej elite.

Holanďan Marco van Basten, Brazílčan v službách Portugalska Luiz Felipe Scolari a Talian Roberto Donadoni končia, aj keď dotiahli svoje tímy do štvrťfinále. "Oranjes“ preberie Bert van Marwijk, na horúcu portugalskú stoličku sú kandidátmi Carlos Queiroz a Argentínčan José Pekerman, na Apeninskom polostrove sa najviac hovorí o Marcelovi Lippim. Jakoba Kuhna na poste trénera švajčiarskej reprezentácie strieda kormidelník Bayernu Mníchov Ottmar Hitzfeld.

Josef Hickersberger po nevydarenom vystúpení Rakúšanov na domácej pôde podal demisiu s odôvodnením, že iné riešenie nevidí. Karel Brückner už dávnejšie oznámil, že bez ohľadu na výsledok českých futbalistov na Euro 2008 končí. Kto príde na ním uvoľnený post, ostáva stále záhadou. Hovorí sa o jeho doterajšom asistentovi Petrovi Radovi, ale aj o slovenskom rodákovi žijúcom v Prahe Jozefovi Chovancovi.

Tento zoznam odchádzajúcich lodivodov s najväčšou pravdepodobnosťou doplní aj Raymond Domenech, ktorý s Francúzskom prežil na ME blamáž. Jeho odstúpenie žiada celá futbalová verejnosť v krajine galského kohúta. Miestne médiá už dokonca vychrlili aj zoznam potenciálnych nástupcov – Didier Dechamps, Laurent Blanc a Jean Tigana. Nahnuté to majú aj Holanďan Leo Beenhakker, ktorý viedol Poľsko, po zmene volajú v Grécku, kde žiadajú demisiu Otta Rehhagela a nespokojní sú aj Švédi s výsledkami, ktoré so svojimi zverencami dosiahol Lars Lagerbäck.

debata chyba