Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V rozhodujúcom zápase vraj prišla trojitá ujma. Bystričania sa pustili do rozhodcu, zvažujú právne kroky

Funkcionári slovenského futbalového klubu MFK Dukla Banská Bystrica zvažujú právne kroky v súvislosti s výkonom rozhodcu Bálinta Kišša, ktorý viedol sobotňajší zápas stredoslovenského tímu proti FC Košice v rámci záverečného 22. kola základnej časti I. ligy.

05.03.2024 21:31
Martin Šindelář, Martin Rymanenko Foto:
Zľava Martin Šindelář (Košice) a Martin Rymanenko (Banská Bystrica) počas záverečného 22. kola základnej časti.
debata (1)

Dukla v ňom iba remizovala 1:1, čo znamenalo, že neprenikla do nadstavbovej skupiny o titul. Ak by Banskobystričania zvíťazili, namiesto 8. miesta po základnej časti by skončili na 5. priečke a čakali by ich atraktívnejšie súboje s možnosťou bojovať o pohárovú Európu.

Banskobystričania desať minút pred koncom viedli nad Košičanmi 1:0, no potom hostia vyrovnali z rýchlej akcie, ktorej podľa domácich predchádzal faul na stredopoliara domácich Jakuba Považanca.

Predseda predstavenstva banskobystrického tímu Peter Krnáč pre denník Šport potvrdil, že klub podáva sťažnosť voči chybným verdiktom spomenutého arbitra.

Gerson Rodrigues Čítajte viac Gerson dal jeden z najľahších gólov. Kríza Slovana sa nekoná, vyhral aj v Trenčíne

Výsledok zápasu podľa Banskobystričanov výrazným spôsobom rozhodol o tom, či budú sezónu hodnotiť ako úspešnú alebo neúspešnú.

"Vyčítame rozhodcovi neuznaný gól Róberta Polievku v prvom polčase za stavu 1:0, ďalej neodpískanú penaltu v druhom polčase po ruke košického obrancu v šestnástke a faul Košičana pred vyrovnávajúcim gólom na 1:1.

Takisto zvažujeme právne riešenie celej situácie z dôvodu športovej, finančnej a marketingovej ujmy,“ povedal Krnáč.

Ilija Stolica Čítajte viac Všetci proti Trenčínu? Rybníček opäť kritizuje mužov s píšťalkou: Je ťažšie byť primátorom ako rozhodcom

Domnieva sa tiež, že na všetkých štadiónoch, kde sa rozhodovalo o postupe do skupiny o titul, mal byť v sobotu k dispozícii systém videoasistenta rozhodcu (VAR).

"Keď nastala takáto situácia pri rovnosti bodov, na všetkých štyroch rozhodujúcich zápasoch mal byť videoarbiter. Je to veľké zlyhanie vedenia a riadenia ligy,“ podotkol Krnáč na adresu Únie ligových klubov.

Poklady ligy. Ktorí hráči odišli za milióny? Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Nie je to pravidlo, no aj zo slovenskej ligy...
Načítavajú sa športové výsledky...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #rozhodca #MFK Dukla Banská Bystrica #FC Košice #Niké liga #právne kroky