Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Všetci proti Trenčínu? Rybníček opäť kritizuje mužov s píšťalkou: Je ťažšie byť primátorom ako rozhodcom

Primátor Trenčína Richard Rybníček kritizoval rozhodcov minulý týždeň po prehre AS so Slovanom (0:2). A v rozsiahlom statuse im venoval pozornosť aj po sobotňajšej bezgólovej remíze Trenčína v Skalici.

03.03.2024 10:30
Ilija Stolica Foto: ,
Hlavný tréner AS Trenčín Ilija Stolica nepriviedol svoj tím do hornej šestky najvyššej súťaže.
debata (3)

Tento výsledok spôsobil, že AS Trenčín sa napokon neprebojoval do hornej šestky tabuľky a nestretne sa tak vo zvyšku sezóny s atraktívnymi súpermi ako Slovan, Trnava či Dunajská Streda. Naopak, zahrá si proti Zlatým Moravciam alebo Michalovciam.

„Chcem sa ospravedlniť celému klubu AS Trenčín vrátane hráčov. Vyjadrenie môjho vlastného názoru, po minulotýždňovom zápase, za ktorým si stojím, im ublížilo,“ začal svoj rozsiahly príspevok primátor Trenčína.

Podľa neho rozhodca v poslednom zápase základnej časti neodpískal penaltu po ruke hráča Skalice. „Rozhodca si už dával píšťalku do úst, ale rozmyslel si to. A keď sme dali regulárny gól, postranný rozhodca zdvihol zástavku a vymyslel si ofsajd,“ kritizoval arbitrov Rybníček.

Vladimír Weiss Čítajte viac Derby pre nezastaviteľný Slovan rozhodol Weiss. Je známa skupina o titul i o udržanie sa

Následne vyzdvihol veľké úsilie ľudí pracujúcich vo všetkých sférach futbalu od majiteľov, cez funkcionárov, trénerov hráčov aj rodičov.

„Preto, ak sú tu rozhodcovia, ktorí so svojou píšťalkou alebo zástavkou narábajú bohorovne a účelovo, tak dávajú veľmi zlý príklad všetkým tým, ktorí tomu športu venujú svoj čas, energiu a úsilie. A je to v prvom rade neúcta voči nim.“

Z jeho príspevku bolo cítiť veľkú frustráciu zo športového neúspechu futbalového klubu z mesta, ktoré riadi z radnice. „Byť primátorom znamená, že ste v jednom hráč, brankár, obranca, útočník, ale aj rozhodca. Je oveľa ťažšie byť primátorom ako futbalovým rozhodcom,“ uviedol Rybníček.

Real Madrid Čítajte viac Chaos v Španielsku. Real Madrid strelil víťazný gól súbežne z konečným hvizdom. Hráči zúrili

Od rozhodcov očakáva, že budú zápasy rozhodovať férovo, „a nie tak, ako je to vo futbale na Slovensku.“ A v kritike neustával. „Svojou mocnou píšťalkou alebo zástavkou dokážu veľmi ublížiť a zlomiť vieru v spravodlivý a férový šport. A nechcem počúvať to, že aká krajina, taký aj šport. Ja rovnako naivne verím, že šport sa má robiť čestne a čisto.“

Fanúšikovia v diskusii pod jeho príspevkom diskutovali o sporných momentoch zo zápasu v Skalici. Podľa niektorých bol odpískaný ofsajd v poriadku, iní súhlasili s Rybníčkom.

„Dnes sme si tú prvú šestku neprehrali, to sa stalo už so Slovanom, keď Kupusovič mal dať 3 góly, a malo sa vyhrať v Banskej Bystrici, toľko šanci a nevieme dať gól,“ napísal jeden z priaznivcov na sociálnej sieti.

Poklady ligy. Ktorí hráči odišli za milióny? Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Nie je to pravidlo, no aj zo slovenskej ligy...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #primátor #AS Trenčín #Richard Rybníček