Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Škrtela zrušil, zasiahnuť musela manželka. Trnava nie je o peniazoch, dáva mi jednu z posledných šancí

Čo rozhodlo v prospech Trnavy, ktorú ste posilnili v posledný deň letného prestupového obdobia?

Na Cypre som šesť rokov. Cítil som na sebe, že potrebujem nový impulz. Posledné roky som tam predlžoval kariéru kvôli rodine, ktorá sa tam cíti fajn.

Chcel som, aby si to deti užili čo najviac pred návratom na Slovensko. Následne som dostal telefonát od Martina Škrtela.

Vraj ste ho najskôr odmietli…

Áno, zavrhol som to. Škrťovi som povedal, že to neprichádza do úvahy, lebo rodine je na Cypre dobre.

Prečo ste následne zmenili názor?

Prebrali sme to s manželkou. Povedala mi, aby som išiel, že to s deťmi zvládne. Zostali na Cypre, budú tam tri-štyri mesiace bezomňa.

Zavážilo trnavské publikum a tiež to, že to môže byť moja posledná šanca zahrať si v skupinovej fáze pohárovej Európy. Potreboval som zmeniť prostredie z futbalového i osobnostného hľadiska.

Zlatan Ibrahimovič Čítajte viac Tyran či zodpovedný rodič? Ikonický Zlatan šokuje. Deťom zakazuje to, čo je pre mladých modlou

Hosťovanie sa upieklo v priebehu niekoľkých hodín. Boli hektické?

Veľmi… Škrťo mi volal v posledný deň prestupového obdobia o štvrtej hodine poobede. Do polnoci sa museli uzavrieť súpisky na skupinovú fázu Európskej konferenčnej ligy.

Ja som sa síce rozhodol, ale ešte sme museli nájsť spoločnú reč s Trnavou a taktiež sa museli zhodnúť kluby.

Som vďačný Othellosu, že nerobil žiadne problémy. Najmä majiteľ chápal moje pohnútky. Odkázali mi, aby som si to užil a v januári ma čakajú späť.

Zainteresované strany potvrdili, že ste Trnave pri rokovaniach o platových podmienkach dali férovú ponuku. Je to pravda?

Rýchlo sme sa dohodli na základných podmienkach, príchod do Trnavy nie je o peniazoch. Prioritou bola športová stránka a vidina pohárovej Európy, nie výplata.

V čom sú európske zápasy iné ako ligové?

Napríklad v tom, že nás vo štvrtok čaká vypredané hľadisko. Na ligu prídu tri-štyri tisícky, ale na pohárovú Európu bude plno. Teším sa na atmosféru.

Vypredaný štadión som zažil iba v drese reprezentácie. Bolo to niečo neskutočné a teraz budem domácim futbalistom… Paráda.

Verím, že nám trnavské prostredie pomôže. A ďalšia vec je aj o level vyššia kvalita súperov oproti slovenskej lige. Zažili sme to s Ludogorcom a teraz príde Fenerbahce.

Tomáš Suslov Čítajte viac Futbalová rarita. V drese účastníka Serie A nastúpili dvaja Slováci naraz. Brali bod

Trnavský priaznivec je prísny i vrúcny. Prekvapilo vás, že po prehre 0:4 v Razgrade bude Štadión Antona Malatinského vypredaný?

Nie. Hra v Razgrade nebola úplne zlá, ale krutý výsledok kazí dojem. Taký je futbal. Vyspelejšie tímy vás vytrestajú aj za malé chyby.

Bude kľúčom k úspechu vyvarovať sa ich aj proti Fenerbahce?

Jednoznačne. Zaregistroval som, že vyhrali sedem – osem zápasov v rade. Prišli im do kádra veľké mená.

Musíme behať, bojovať a veriť, že budeme mať šťastnejší deň ako Fenerbahce. Ak sa nám to podarí, môžeme ho potrápiť.

Platy slovenských futbalistov Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Reprezentačný tréner Francesco Calzona si po...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Ďuriš #Martin Škrtel