Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf Slavie sa poďakoval a vystrúhal obrovskú poklonu Košiciam. Súperovi Trnavy navrhuje postup do základnej skupiny bez boja

Futbalisti českej Slavie Praha sa radujú z postupu do ďalšej fázy Európskej ligy, ktorý si zaistili výhrou a remízou proti Dnipru. Odvetný zápas sa kvôli vojne na Ukrajine odohral v Košiciach a predseda predstavenstva zošívaných Jaroslav Tvrdík si azyl súpera nemohol vynachváliť.

18.08.2023 19:40
Slavia Praha, Košice Foto:
Hráči Slavie Praha na košickom trávniku.
debata (13)

Dokonca sa nechal počuť, že všetky ukrajinské celky by mali automaticky postúpiť do základných skupín súťaží pohárovej Európy.

Slávisti si vo štvrtok splnili povinnosti a postúpili cez Dnipro do 4. predkola Európskej ligy. Po úvodnej výhre na domácej pôde (3:0) sa k odvete vybrali do Košíc, kde má súper azyl kvôli ukrajinskému konfliktu.

Tentoraz s protivníkom remizovali a červenobieli fanúšikovia mohli oslavovať. K dvojzápasu sa vyjadril aj predseda predstavenstva Slavie Jaroslav Tvrdík, ktorý okomentoval prostredie na Slovensku aj porazeného protivníka.

slavia, fanúšikovia Čítajte viac Česká atrakcia v Košiciach: slavisti pochodovali, Slováci natáčali, nechýbali hanlivé pozdravy

„Chcel by som sa poďakovať všetkým v Košiciach za neskutočné pohostinstvo pre klub aj našich fans. Pogratulovať k štadiónu, keď ho dokončia, bude to nádhera. Samozrejme skvelý trávnik. Famózna kuchyňa. Nech sa darí ľuďom aj futbalu,“ uviedol na adresu košického futbalového klubu na sociálnych sieťach.

Nezabudol ani na ukrajinského súpera, ktorý kvôli vojne na Ukrajine hrá zápasy mimo svojej krajiny.

„Počuť, ako vedenie klubu strieda manažment s účasťou na fronte, je des. Nech majú čo najskôr mier a ich najväčšou starosťou je futbalový výsledok. Ukrajinské tímy by mali ísť priamo do základných skupín,“ poodkryl veľmi zaujímavý názor. Ten aj odôvodnil.

SR Ukrajina ČR Futbal EL Odveta 3. Predkolo KEX Čítajte viac Slavia Praha je krok od skupiny Európskej ligy. Slovák Hrošovský si ju nezahrá

„Základnou hodnotou futbalu je fair-play a naše a ich podmienky sú jednoducho dramaticky iné. Držte sa, Dnipro-1!“ napísal na záver. Pri jeho príspevku sa strhla diskusia, v ktorej sa väčšina fanúšikov zhodla, že je síce hrozné, čo sa na Ukrajine deje, ale úľavy pre ukrajinské tímy by byť nemali.

„Viem, že to nemyslíte zle, ale prečo by mali tímy v ich podmienkach hrať základné skupiny automaticky? Domáce zápasy v cudzích krajinách. Aktuálna úroveň ich tímov je oveľa horšia ako predtým,“ nechal sa počuť jeden z futbalových priaznivcov.

„Rešpekt všetkým ukrajinským tímom, ale určite by automaticky skupinu hrať nemali,“ kvitoval ďalší.

Pripomeňme, že Dnipro bude v play off o Konferenčnú ligu súperom Spartaka Trnava.

Ivan Schranz Čítajte viac V Košiciach sme si to spravili ťažšie, vraví Schranz. Reprezentácia? Musím splniť základný atribút
13 debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #Spartak Trnava #Dnipro Dnepropetrovsk #Jaroslav Tvrdík