Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Istota skupinovej fázy a milióny k tomu. Slovan postúpil do 3. predkola Ligy majstrov

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava postúpili do 3. predkola Ligy majstrov. Slovenský šampión po víťazstve 1:0 na pôde HŠK Zrinjski Mostar remizoval v utorňajšej domácej odvete 2. predkola so súperom z Bosny a Hercegoviny 2:2.

01.08.2023 22:25 , aktualizované: 22:50
SR Bosna futbal LM 2. predkolo Slovan Mostar BAX Foto: ,
Radosť futbalistov Slovana po prvom góle z kopačky Aleksandara Čavriča.
debata (11)
Tréneri Weiss a Rendulič po zápase Slovan - Mostar
Video

Slovan tak má pred sebou najmenej desať ďalších zápasov na medzinárodnej scéne. Už teraz má istú účasť minimálne v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy.

Tá klubu prinesie minimálne prémiu 2,96 milióna eur. O ešte lukratívnejšie odmeny zabojuje v Lige majstrov prípadne v Európskej lige.

Postup Slovana v Lige majstrov cez Zrinjski Mostar Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Už v druhej minúte sa po centri Lucasa Lovata...

V 3. predkole LM sa Slovan stretne s lepším z dvojice Šeriff Tiraspoľ – Maccabi Haifa (prvý zápas 1:0). Prvý duel odohrajú „belasí“ 9. augusta doma, odveta v Moldavsku alebo v Izraeli je na programe 15. augusta.

odveta 2. predkola Ligy majstrov:
ŠK Slovan Bratislava – HŠK Zrinjski Mostar 2:2 (1:0)
Góly: 5. Čavrič, 66. Zuberu – 75. Barišič, 90.+3 Ivančič, ŽK: Weiss, Kucka, Savvidis – Memija, Barišič, Čuže, Bilbija, Ivančič. Rozhodovali: Pignard – Drouet, Coniglio (všetci Fr.), 20.498 divákov.
/prvý zápas: 1:0, ŠK Slovan postúpil do 3. predkola LM/
Slovan: Borjan – Pauschek, Kašia, Bajrič, Lovat – Savvidis, Kankava, Kucka – Zuberu (77. Marcelli), Čavrič (87. Abubakari), Weiss (77. Barseghjan)
Mostar: Marič – Čorluka, Barišič, Jakovljevič, Memija – Stanič (46. Ivančič), Čanadjija, Kožulj (46. Kiš) – Tičinovič (65. Jukič), Bilbija (73. Zlomislič), Čuže (65. Malekinušič)

Slovan nastúpil na odvetu v silnejšom zložení, v akom hral v Mostare. Po vypršaní trestu za vylúčenie proti Swiftu Hesper sa do zostavy vrátil Kucka a po prekonaní virózy už bol k dispozícii kapitán Weiss.

Jednogólový náskok sa „belasí“ pred fantastickou kulisou snažili od úvodných minút navýšiť a už v 5. minúte sa im to podarilo. Výborne kopnutý roh Lovata predĺžil Kucka na Čavriča, ktorý osamotený pri zadnej žrdi otvoril hlavou skóre – 1:0.

SR futbal LM 2. predkolo Dnipro Panathinaikos Atény KEX Čítajte viac Škandál pred súbojom Ligy majstrov. Ukrajinský tím mal pred odvetou príznaky otravy

V 8. minúte napriahol z diaľky Lovat, Marič vyškriabal loptu na roh. Slovan kontroloval dianie na trávniku, súperovi len zriedkavo požičal loptu. Až v 28. minúte sa hostia prvýkrát dostali pred Borjana, po prihrávke Bilbiju však Čuže prekopol bránu. Zrinjski opticky vyrovnal hru v poli a krátko pred koncom prvého polčasu pohrozil strelou Čanadjiju, Borjan podržal svoj tím.

Mostar vstúpil do druhého polčasu s dvoma zmenami v zostave, na jeho hre sa však neprejavili. Hostia boli nervózni, fauly a hádky s rozhodcom im uberali na koncentrácii. V 57. minúte to mohol využiť Čavrič, ktorý ustál súboj s Barišičom, ale Marič mu prekazil gólovú radosť.

Nino Marcelli ŠK Slovan Čítajte viac Vychováva Slovan nového Hamšíka? Kúpil ho za 100 eur, podľa Weissa bude tešiť ľudí

V 66. minúte sa už domáci presadili. Po priťuknutí od Weissa si Zuberu spracoval loptu na hranici šestnástky a nekompromisne ľavačkou nedal Maričovi šancu – 2:0. Odpoveď Mostaru mohla prísť okamžite, Kiš v dobrej pozícii však tesne prestrelil Borjanovu bránu. Túto hrozbu nevzal Slovan vážne a v 75. minúte Barišič hlavičkou po rohu znížil – 2:1.

Mostar vycítil šancu, aspoň na predĺženie však potreboval streliť ešte dva góly. V nadstavenom čase Čanadjija napálil do žrde, od nej sa lopta odrazila k Ivančičovi a ten prekonal Borjana – 2:2. Z jasného zápasu Slovan spravil drámu, ale napokon v nervóznom závere udržal postupový výsledok.

hlasy po zápase /zdroj: RTVS/
Vladimír Weiss st., tréner Slovana: „Postup do 3. predkola Ligy majstrov pred skvelou diváckou kulisou je výborný. Pokiaľ ide o záver zápasu, to sme my. Stačila malá nepozornosť a dostali sme dva góly. Mrzí ma žltá karta pre Vlada Weissa, ktorý nebude môcť nastúpiť v prvom dueli 3. predkola.“
Aleksander Čavrič, strelec prvého gólu Slovana: „My vždy vyrobíme nejakú drámu, tak to bolo aj dnes. Znervózneli sme a inkasovali dva góly. Dôležité však je, že sme splnili náš cieľ a postúpili do 3. predkola. Pri mojom góle som mal aj šťastie, že ma našla lopta.“

Výsledky v odvetách 2. predkola Ligy majstrov:
Panathinaikos Atény – SC Dnipro-1 2:2 (1:1)
/prvý zápas 3:1, Panathinaikos postúpil do 3. predkola/

BATE Borisov – Aris Limassol 3:5 (1:3)
/J. Szöke (Aris) odohral celý zápas/
/prvý zápas 2:6, Aris postúpil do 3. predkola

Olimpija Ľubľana – Ludogorec Razgrad 2:1 (1:1)
/prvý zápas 1:1, Olimpija postúpila do 3. predkola/

Výsledky v odvetách 2. predkola Európskej konferenčnej ligy:
Zimbru Kišiňov – Fenerbahce Istanbul 0:4 (0:0)
/prvý zápas 0:5, Fenerbahce postúpilo do 3. predkola/

Balzan FC – Neman Grodno 0:0 (0:0)
/prvý zápas 0:2, Neman postúpil do 3. predkola/

Swift Hesper – The New Saints 3:2 (1:1)
/prvý zápas 1:1, Hesperange postúpilo do 3. predkola/

Valmiera FK – SP Tre Penne 7:0 (4:0)
/prvý zápas 3:0, Valmiera postúpila do 3. predkola/

Futbalisti Niké ligy s najvyššou trhovou hodnotou Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
21. Sebastián Kóša (SR/Spartak Trnava):...
11 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #ŠK Slovan Bratislava #Zrinjski Mostar