Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hľadáme čarostrelca, ja tie góly nedám, usmieval sa Weiss. Slovan si poistil Marcelliho

S veľkým úsmevom, v dobrej nálade, ale aj rešpektom k starému-známemu. Tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss st. sa teší na utorňajší odvetný duel Ligy majstrov proti HŠK Zrinjski Mostar (20.30, prenos vysiela RTVS).

31.07.2023 15:38 , aktualizované: 16:41
SR Futbal NL 1. kolo Košice Slovan KEX Foto: ,
Hlavný tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss st. a generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml. počas zápasu v Košiciach.
debata (1)

„Situácia je dobrá, všetci sú zdraví. Tešíme sa a chceme postúpiť, ale to aj Zrinskij. Verím, že s plným štadiónom, emóciou a kvalitou sa nám to podarí,“ vravel Weiss st., ktorý sa v úvode tlačovej konferencie rozosmial z neznámeho dôvodu.

Weiss pred Mostarom o emóciách a plnom štadióne
Video

Možno ho potešil záujem slovanistov o lístky na odvetu. Včera bolo predaných viac ako 18-tisíc, vrátane lístkov pre detí zo základných škôl. Vypredaný by mal byť aj sektor hostí.

"Aj preto robíme futbal. Bez ľudí sa dobrý hrať nedá. Je to odmena za uplynulú sezónu. Ľudia sa prídu pozrieť na nás.

Nie je to fráza, že sa fanúšikovia Slovana i rodiny s deťmi vrátili na štadión. Ľudia sú hladní po futbale. Udržíme ich iba ak budeme mať výsledky. Asi bude 20-tisíc ľudí, čo je skvelé," potešil sa Weiss st.

Róbert Polievka Čítajte viac Niekdajší strelec belasých zabojuje o Premier League. Weiss vysvetlil, prečo v Slovane nie je Polievka

Zaujímavé porovnanie v hľadiska návštevnosti poskytol aj stopér Guram Kašia.

„Som tu tretiu sezónu a návštevy sa zvyšujú. Som rád, že sa vracajú. Je to ako v sne, keď hráte pred plným štadiónom. Verím, že ich potešíme dobrým výsledkom,“ pridal gruzínsky legionár.

Bol jedným zo šestice hráčov, ktorým doprial tréner Weiss st. voľno a nemuseli tak cestovať na sobotňajší ligový duel v Košiciach. Bol medzi nimi aj kapitán Vladimír Weiss ml., ktorý vynechal kvôli viróze aj úvodný duel v Mostare.

„Trénuje aj Vlado, dnes je to štvrtý deň. Verím, že sa dostane do zápasového tempa. Niečo v hlave mám, ale zostavu vám nepoviem. Vždy sa rozhodnem po poslednom tréningu. Vlado ale je pripravený,“ vyhlásil Weiss st.

Rád by zažil pokojnejší duel, ako keď bol Mostar na Tehelnom poli naposledy. Po dvoch góloch Erica Ramíreza vrátane nožničiek v závere predĺženia a pokutových kopoch Slovan vlani postúpil do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy.

SR šport futbal EKL play off odvety Slovan Mostar BAX Čítajte viac Strach od Bosniakov nečakajte. Mostar sa chce na Slovane porátať s duchmi lanskej tragédie

"Každý zápas má svoju históriu. Bol to elektrizujúci duel, ľudia i hráči boli v tranze. Otočili sme to z nemožnej situácie do postupu. Mužstvo bolo nadšené.

Verím, že budeme oslavovať aj po tomto stretnutí. Obetovali sme výsledok v Košiciach, všetko sme prispôsobili súboju proti Mostaru. Je to zápas roka," spomínal Weiss.

Kašia s úsmevom na tvári doplnil: „Nechceme, aby diváci dostali infarkt. Nebude to jednoduché. Mostar je nebezpečné a kvalitné mužstvo. Musíme byť bystrí, máme náskok. Treba si ho chrániť,“ pridal sa Kašia.

Slovan nedal a ani neinkasoval v aktuálnej sezóne gól z hry. Zakaždým skóroval alebo dostal gól zo štandardnej situácie alebo pokutového kopu. Weissa tento fakt neteší.

SR Futbal NL 1. kolo Košice Slovan KEX Čítajte viac Toto nie sú nejakí lavičkári. Weiss zopakoval, kde Slovan tlačí topánka. Museli sme krotiť emócie, znie z Košíc

"Nepôjdeme brániť výsledok. To by nebolo dobré. Hráme kvalitne v defenzíve, ale smerom dopredu musíme ukázať viac. Ja tie góly za nich nedám.

Dva roky hľadáme čarostrelca. V uplynulej sezóne mal Čavro skvelú formu. Verím, že sa niekto utrhne. V príprave sme dávali góly ľahko, ale ostré duely sú niečo iné.

Nebudú hrať naivne. Máme gól vo vrecku, ale raz-dva ho môže dať súper. Musím sa trafiť do zostavy. Ľudia strhnú hráčov do akéhosi fanatizmu, ale my nesmieme byť premotivovaní," doplnil Weiss st.

Za ostatné dni sa vo veľkom rozoberal ligový debut Nina Marcelliho. Osemnásťročný talent bol najlepším hráčom Slovana v Košiciach. Vedenie klubu s ním v pondelok podpísalo novú 4-ročnú zmluvu.

„Máme objav – Nina. Občas mu poviem Miňo, neviem si na to "N“ zvyknúť… Má kvalitu aj sebavedomie.

V 18 rokoch toho vie z futbalu veľa. Spoluhráči sú najlepší tréneri, môže sa učiť od Gurama či Vlada. Môže byť veľkým futbalistom, má na to potenciál," uzavrel Weiss st.

Bývalá priateľka Ivana Kmotríka - Lucia Kačurová Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Nechýba jej odvaha pri jazde na koni ani pred...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss ml. #Guram Kašia