Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Strach od Bosniakov nečakajte. Mostar sa chce na Slovane porátať s duchmi lanskej tragédie

Mostar sledoval dianie v Košiciach

Týždeň je dlhá doba a od duelu na Štadióne pod Bijelim Brijegom si majster Bosny a Hercegoviny oddýchol. Pôvodne mal hrať taktiež v sobotu, ale jeho duel s HŠK Posusje bol odložený.

Mostar sa tak mohol naplno sústrediť na bratislavskú odvetu. Zdá sa, že bolestivá prehra z minulého leta zanechala v Mostare nevybavené účty.

"Mostar sa vracia na známu adresu. Každý klub má miesto, o ktorom nechce hovoriť. Pre Mostar je to rozhodne Bratislava. Tam bol vlani Zrinskij na kraji historického úspechu.

Všetko mal vo svojich rukách, ale bláznivý scenár priniesol postup Slovana," napísal Dnevni.

Bosna futbal LM 2. predkolo Mostar Slovan Čítajte viac Slovan s Mostarom? Za prvý polčas by mali hrať tak Figu majstrov! Pred druhým Weiss vytiahol živú vodu

Mostar sa mohol stať prvým klubom z Bosny, ktorý by si zahral v skupinovej fáze jedného z európskych pohárov.

Víťaz 2. predkola Ligy majstrov – v treťom sa stretne s lepším z dvojice Šerif Tiraspoľ – Maccabi Haifa (prvý zápas sa skončil 1:0) – má istú skupinovú fázu.

Podľa toho, ako sa mu bude dariť, si zahrá v hlavnej fáze Ligy majstrov, Európskej ligy alebo EKL.

"Mostar určite pozorne sledoval dianie v Košiciach. Tréner Weiss v prvom kole nemal čo skrývať. Na druhej strane, už v prvom zápase Ligy majstrov belasí nezostali nič dlžní svojej povesti.

Od začiatku až do konca hrali trpezlivo, disciplinovane, tvrdo a takticky vyzreto," pokračoval Dnevni.

Bosna futbal LM 2. predkolo Mostar Slovan Čítajte viac Skoro som skolaboval, priznal tréner Weiss. Vysvetlil absenciu syna proti Zrinjski, naznačil zostavu s Košicami

Zrinskij Mostar je o 14 rokov starší ako Slovan, Vznikol v roku 1905. Založila ho chorvátska mládež.

Avšak v rokoch 1945 až 1992 klub zakázali, lebo sa stal nástrojom nacistickej propagandy pred a počas II. svetovej vojny.

Po rozdelení Juhoslávie sa v klube udiali radikálne zmeny k lepšiemu. Prvý titul prišiel v sezóne 2004/05, nateraz posledný (a celkovo ôsmy) v uplynulom ročníku.

A hoci Zrinskij dovŕšil triumfom v pohári aj double, pachuť prehry na Tehelnom poli zatienila príjemnú atmosféru, ktorú nový stánok na bosnianskeho šampióna vdýchol pri prvej návšteve.

„Ak by Zrinskij postúpil, vojde do histórie. Nič ľahké ho však na Slovane nečaká. Mostar vie, že tam môže nájsť aj duchov minuloročnej tragédie,“ uzavrel Dnevni.

Dočká sa Mostar zúčtovania alebo fanúšikovia Slovana pokojného domáceho duelu v pohárovej Európe?

Šláger Košice - Slovan v obrazoch Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Jedenástka Košíc pred zápasom so Slovanom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #HŠK Zrinskij Mostar