Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ferencváros si neporadil s Faerčanmi, Čerčesov čelí kritike. Aj Slovan tam prehral, píšu Maďari

Futbalisti Ferencvárosu vstúpili v utorok do 1. predkola Ligy majstrov bezgólovou remízou s faerským KÍ Klaksvík.

12.07.2023 07:15
7. Ferencváros, Slovan Foto: ,
Tréner Ferencvárosu Stanislav Čerčesov.
debata (5)

Tréner Ferencvárosu Stanislav Čerčesov po utorňajšom zápase tvrdil, že jeho zverenci v zápase nemali žiadne problémy.

„Dostali sme to, čo sme očakávali, vedeli sme, že sú nebezpeční v štandardných situáciách. Vedeli sme, že na ihrisko vstúpia s víťaznou mentalitou a budú tvrdo bojovať, ale bez ohľadu na to sme, samozrejme, chceli vyhrať aj dnes. Nezabúdajme, že ide o dvojzápasový príbeh. Je jasné, že doma chceme vybojovať postup,“ povedal pred kamerami M4 niekdajší tréner ruskej reprezentácie.

FC Swift Hesper Čítajte aj Hviezdu pustil do Nemecka, je starší ako Slovan a ambiciózny ako Dunajská Streda. Luxemburčania si trúfajú na belasých

Po dueli poskytol bezprostrednú reakciu aj obranca Péter Baráth. Tiež poukázal na dôležitosť odvety.

„Vôbec to nebolo jednoduché, hrali sme proti veľmi organizovanej defenzíve. Boli nebezpeční v štandardkách, tvrdo bránili, okrem toho sú urastení a silní. V každom prípadne bude doma naším cieľom, aby sme vyhrali a postúpili,“ uviedol odhodlane Baráth. Odveta v Budapešti je na programe budúcu stredu o 18.00.

Klaksvík je známy aj slovenským fanúšikom. Pred necelými troma rokmi UEFA skontumovala zápas Slovana v rovnakej fáze súťaže v prospech tímu z Faerských ostrovov. Belasí vtedy odleteli do dejiska zápasu v dvoch výpravách, v oboch mali po jednom prípade koronavírusu.

00. Hlavná FOTO Čítajte aj Slovan začína boj o miliónový jackpot v Lige majstrov. Do pohárov vstupujú aj DAC a Žilina

Riadiaci orgán európskeho futbalu najskôr duel preložil z 19. na 21. augusta, napokon však zrušil aj ten. Odvolanie Slovana Športový arbitrážny súd zamietol.

Maďarský denník Nemzeti Sport pripomína, že faerský tím splnil svoj sľub o tom, že maďarskému šampiónovi situáciu poriadne sťaží. Spomenul aj konfrontáciu Klaksvíku so slovenským majstrom, no o kontumácii nepadlo ani slovo.

„A nezabúdajme, že Klaksvík vyhral v lige všetkých šestnásť zápasov a predtým vo faerskej miniaréne prehral aj nórsky majster Bodö a slovenský Slovan Bratislava…“

SR šport futbal EKL play off odvety Slovan Mostar BAX Čítajte aj Šéf Slovana Kmotrík dementoval správy o Čakvetadzeho odchode. Weiss ho pochválil i podpichol

V diskusii sa zniesla kritika na výkon Ferencvárosu, skloňuje sa najmä meno trénera Čerčesova.

„Buďme radi, že sme neprehrali o dva-tri góly. V odvete bude výhovorka, že bolo horúco, terén nebol ideálny, chlapci boli unavení, atď.,“ píše jeden z fanúšikov. „Čí nápad bol angažovať tohto sovietskeho učiteľa telesnej výchovy?“ pýta sa ďalší priaznivec.

Najhodnotnejší futbalisti, čo prestúpili zadarmo Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
10. Leon Goretzka (zo Schalke do Bayernu...
5 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ferencváros Budapešť