Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf Slovana Kmotrík dementoval správy o Čakvetadzeho odchode. Weiss ho pochválil i podpichol

Po takmer dvojmesačnej prestávke sú opäť pripravení na ostrý duel. Futbalisti Slovana Bratislava sa chystajú na prvý zápas sezóny 2023/2024.

11.07.2023 12:47 , aktualizované: 14:05
SR šport futbal EKL play off odvety Slovan... Foto: ,
Vladimír Weiss st. a Ivan Kmotrík ml. v akcii proti Mostaru.
debata (8)

Slovenský majster vyzve v stredu o 20.30 na domácom trávniku v 1. predkole Ligy majstrov luxemburského šampióna FC Swift Hesper.

"Ciele zostávajú nezmenené. Chceme obhájiť titul a vzhľadom na koeficient spraviť aj ďalší veľký úspech na medzinárodnej scéne – kvalifikovať sa do skupinovej fázy jedného z európskych pohárov.

Tlačová konferencia pred začiatkom sezóny
Video
Tréner Slovana Vladimír Weiss pred úvodným zápasom sezóny. / Zdroj: TV Pravda

Verím, že vyskladáme konkurencieschopné mužstvo. Ako malý mínus vnímam, že som trénerovi Weissovi nedokázal pripraviť kompletný káder a nedotiahli sme všetky prestupy do prvého zápasu," skonštatoval generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml.

Posilám ešte nie je koniec a otvorené je aj zotrvanie Čakvetadzeho, hoci Slovan podľa Kmotríka prišiel o výhodnejšiu pozíciu aj kvôli slabšiemu záujmu fanúšikov.

Giorgi Čakvetadze Čítajte viac Čakvetadze preverí Škriniara, má nový klub. Slovan si vyhliadol ďalšieho Gruzínca

"Nerád by som rušil atmosféru pred zajtrajším dôležitým zápasom debatou o iných futbalistoch. Máme hráčov vo výhľade, uvidíme. Prestupové okno je otvorené. Dnes nie sme vo finálnej fáze so žiadnym hráčom.

Čavrič bude pripravený aj na dvojzápas. Čakvetadze je spojený aj so záujmom fanúšikov o zápasy mimo pohárovej Európy, s Dunajskou Stredou alebo pred súbojom so Swiftom, keď je predaných vyše 10-tisíc vstupeniek.

Máme najlepších priaznivcov na Slovensku, ale každý hráč chce hrať pred plným hľadiskom aj v lige. V tomto musíme byť efektívnejší, aby sme hráčov vedeli na tú úžasnú atmosféru nalákať.

Video

Máme predaných vyše tisíc permanentiek, ale v porovnaní s klubmi ako Slavia či Sparta, Rapid Viedeň alebo Ferencváros, je to veľmi málo. Nie sme schopní platiť také čiastky za hráčov ako oni.

Aj preto sme neboli schopní zaplatiť Čakvetadzeho. Nie sme pre neho už prioritou, má ponuku z francúzskej ligy. Naša situácia je náročnejšia, ale rozhodnutie nie je také, aké bolo prezentované v médiách. Aj dnes sme komunikovali s jeho agentom," vysvetlil Kmotrík.

Slovan - DAC Čítajte viac Slovan nemôže byť pre hráčov ako bankomat. Má však potenciál priviesť Haalanda na Tehelné pole

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss ml. #Vladimír Weiss st. #Ivan Kmotrík ml.