Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

O európsky futbal je na Slovane záujem, belasí sa tešia na skvelú atmosféru

Už v stredu večer to vypukne. Na Tehelné pole sa po 53 dňoch letnej pauzy vrátil futbal, a to hneď prvým kvalifikačným kolom Ligy majstrov. Belasí vyzvú luxemburského šampióna FC Swift Hesper.

11.07.2023 16:59
09. ŠK Slovan Bratislava Foto: ,
Do bojov v pohárovej Európe zasiahne zo slovenských klubov prvý Slovan.
debata

Počet predaných vstupeniek prekročil počas utorka hranicu 11-tisíc! Na prvom zápase sezóny teda určite bude 5-ciferná návšteva a určite skvelá európska atmosféra. Vstupenky sú stále v predaji od 10 eur online na https://ticketmedia.sk/…SWIFT-HESPER

„Tešíme sa na stredu i na našich fanúšikov. Urobíme všetko pre to, aby sme do novej sezóny vstúpili úspešne,“ hovorí Jaromír Zmrhal.

Už počas pondelka a utorka bolo na Tehelnom poli cítiť, že sa blíži európsky zápas. Zverenci Vladimíra Weissa st. si zatrénovali na novom trávniku na hlavnej hracej ploche.

SR šport futbal EKL play off odvety Slovan Mostar BAX Čítajte viac Šéf Slovana Kmotrík dementoval správy o Čakvetadzeho odchode. Weiss ho pochválil i podpichol

„Bolo to fajn, ihrisko si treba vyskúšať, predsa len, je to nový povrch. Aj takéto informácie sa nám zídu, aby sme v stredu mali doslova domáce podmienky,“ pokračoval český reprezentant.

Prvý zápas sezóny po pauze je vždy spojený s očakávaním i nadšením z návratu futbalu. Nie inak tomu je v belasej kabíne. „Všetci si uvedomujeme, o čo hráme. Čaká nás veľmi dôležitý zápas. Potrebujeme sa naň dobre pripraviť, rovnako aj na súpera, aj keď sa nám o ňom ťažšie zháňali informácie. Luxemburská liga nie je u nás až taká známa, čo však nič neznamená. Papier nerozhoduje. V takejto súťaži sa nemôžete pozerať, z akej krajiny je váš súper. Nesmieme nič podceniť a zároveň musíme byť trpezliví. Chceme to doma zvládnuť, no nech si nikto nemyslí, že nás čaká niečo ľahké,“ pokračoval Jaromír Zmrhal.

Ako Jardo povedal, luxemburská liga u nás nepatrí medzi tie najznámejšie, no tiež mala zastúpenie v pohárovej Európe. Luxemburský klub F91 Dudelange sa v sezónach 2018/19 i 2019/20 prebojoval dokonca do skupinovej fázy Európskej ligy. Swift ako súper belasých z pomyselného trónu zosadil práve Dudelange, takže Swift naozaj neradno podceňovať.

Giorgi Čakvetadze Čítajte viac Čakvetadze preverí Škriniara, má nový klub. Slovan si vyhliadol ďalšieho Gruzínca

Český futbalista vstupuje do novej sezóny s číslom 8 na drese. V Slovane začínal s 11-kou, ktorú od jari 2022 zmenil na 21-ku. „Osmičku som nosil ešte počas pôsobenia v Slavii. S 21-kou sa mi až tak nedarilo, azda sa to s číslom 8 vráti k normálu,“ usmieva sa Jaromír Zmrhal, ktorý má za sebou vydarenú prípravu, a to aj z pohľadu ofenzívnych štatistík.

„Cítim sa veľmi dobre. Neviem, či mi pomohla práve letná pauza a krátky odpočinok od futbalu. Strávil som čas s rodinou, trochu som vypol, som taký pokojnejší. Mal som dobrú prípravu, cítim sa lepšie aj po fyzickej stránke, vydržím viac behať. Verím, že to takto bude pokračovať.“

Koľko môžu zarobiť slovenské kluby v Európe Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Európska futbalová únia (UEFA) plánuje rozdeliť...
debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #ŠK Slovan Bratislava