Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Zachránil ho Weiss, stal sa výnimkou biznisu Slovana. Strhne Čavrič aj reprezentáciu?

Skvelé rýchlostné parametre

Čavrič odohral za Slovan 221 zápasov. Strelil 53 gólov a na 33 prihrával. V tejto sezóne má životnú formu. Paradoxne, začínal ju ako náhradník. Občas sa na ihrisko ani nedostal, inokedy odohral len pár minút.

Zlom – pre Slovan i Čavriča – prišiel 15. septembra. Belasí odohrali najhorší zápas v Európe, v Jerevane prehrali 0:2. Odvtedy chýbal Čavrič v základnej zostave len päťkrát z devätnástich duelov.

"Má kvalitu a vynikajúce rýchlostné parametre, počul som o skvelých číslach. Moderný futbal je o rýchlosti. V akadémii Salzburgu vyhadzujú hráčov, keď nesplnia limit na stovke.

V pražskej Slavii zasa uprednostnia rýchlejšieho hráča pred technickejším. Dokážu ho naučiť futbalové veci, ale šikovného hráča nezrýchlite, ak to nemá v sebe od prírody," tvrdí Erik Jendrišek, bývalý slovenský reprezentant.

Erik ten Hag. Čítajte viac Inovatívny liek na potupnú prehru 0:7. Tréner Manchestru prekvapil hviezdy

Útočník Liptovského Mikuláša si pamätá časy, keď Slovensko postúpilo na MS 2010 a ME 2016 aj vďaka rýchlym a šikovným krídlam – Miroslavovi Stochovi, Vladimírovi Weissovi ml. či Róbertovi Makovi. Tým na hrote pomáhali Róbert Vittek a neskôr Adam Nemec.

"Teraz nemáme ani jedno ani druhé a hľadajú sa vhodné alternatívy. Národný tím by mohol Čavriča využiť na krídle i hrote. Na Slovensku, žiaľ, nemáme s útočníkmi trpezlivosť.

Strelec musí mať inštinkty a takisto s ním v klube musia lepšie pracovať. Namiesto piplačky ako z neho spraviť kvalitnejšieho zakončovateľa, ho radšej speňažia ihneď," pokračuje Koník.

Jendrišek vidí aj ďalšie úskalie.

„Pozrime sa, ako na Slovensku vnímame futbal. Sme naučení už od žiakov, aby sme nedostávali góly a radšej loptu odkopli. Napríklad v Holandsku dávajú dôraz skôr na to, aby góly strieľali,“ zamýšľa sa Jendrišek.

Najlepšie snímky zo zápasu Slovan - Spartak Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Ťažkoodenci na koňoch v okolí štadióna pred...

Program a výsledky Slovana v EKL

8. septembra (21.00): Slovan Bratislava – Žalgiris Vilnius 0:0
15. septembra (18.45): Pjunik Jerevan – Slovan Bratislava 2:0
6. októbra (21.00): FC Bazilej – Slovan Bratislava 0:2
13. októbra (18.45): Slovan Bratislava – FC Bazilej 3:3
27. októbra (21.00): Slovan Bratislava – Pjunik Jerevan 2:1
3. novembra (18.45): Žalgiris Vilnius – Slovan Bratislava 1:2

Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Aleksandar Čavrič