Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zachránil ho Weiss, stal sa výnimkou biznisu Slovana. Strhne Čavrič aj reprezentáciu?

Narodil sa v chorvátskom Vukovare. V roku 2013 získal so srbskými rovesníkmi zlato na majstrovstvách Európy do 21 rokov. Nasledujúci rok odišiel za 1,5 milióna eur do Genku.

08.03.2023 09:12
Switzerland Soccer Conference League Foto: ,
Radosť Aleksandara Čavriča po strelení druhého gólu Slovana do bránky Bazileja.
debata

V nabitom kádri belgického veľkoklubu sa nepresadil. Skúšal to na hosťovaní v dánskom Aarhuse. Až nakoniec v septembri 2016 prestúpil do Slovana Bratislava.

Slovenský majster často čelí kritike, že zo zahraničia privádza nekvalitných a drahých legionárov. Horší pohoria, lepší sa okamžite z Bratislavy poberú ďalej. Aleksandar Čavrič je výnimka. Slovan sa o jeho služby dokáže oprieť už siedmy rok.

Bude to platiť aj zajtra, keď belasí o 21.00 nastúpia v prvom zápase osemfinále Európskej konferenčnej ligy na ihrisku Bazileja (RTVS).

Najpamätnejší gól? Bazileju

Starý-známy švajčiarsky súper zo základnej H-skupiny európskeho pohára číslo tri si v príprave na zápas iste poznačil aj hráča s číslom 77. Nie div. Veď Čavrič pečatil víťazstvo 2:0 na štadióne Sv. Jakuba a tiež bol posledným strelcom Slovana pri domácej remíze 3:3.

FUTBAL-FL: Bratislava - Trnava Čítajte viac Rozhodca to celkovo nezvládol, vrátil sa Gašparík k vylúčeniu Koštrnu a penalte. Weiss ihneď reagoval

"Najpamätnejší zápas v aktuálnej sezóne som odohral proti Zrinjski Mostar (Slovan postúpil do skupinovej fázy po domácej výhre na pokutové kopy, pozn. red.).

Bolo tam najviac emócií. A najcennejší gól? Doma proti Bazileju. Bola krásna kulisa, budem si ho pamätať veľmi dlho," povedal Čavrič pre Slovan TV.

Futbalového svetobežníka to môže zaviať až do slovenskej reprezentácie. Podľa majiteľa klubu Ivana Kmotríka st. požiadal Čavrič o slovenské občianstvo. Keďže odohral na Slovensku viac ako päť rokov, mal na to právo.

„Áno, pracuje sa na tom. Uvidíme, čo to prinesie. Dúfam, že sa to vyrieši a dostanem ho,“ potvrdil Čavrič.

Niekdajšieho kouča Slovana Vladimíra Koníka informácia, že by Čavrič v budúcnosti mohol posilniť slovenský národný tím, prekvapila.

„Do Slovana prichádzal s dobrými chýrmi. Teraz spĺňa reprezentačné parametre, ale nie vždy to tak bolo. Od Čavriča sa čakalo viac. Pomohol mu tréner Vladimír Weiss a konečne začína napĺňať svoj potenciál i splácať dlh voči Slovanu,“ vraví Koník.

Najkrajšie štadióny postavené v roku 2022 Fotogaléria - 73 fotiek Všetky fotky
Portál stadiumdb.com vybral 36 štadiónov...

Program a výsledky Slovana v EKL

8. septembra (21.00): Slovan Bratislava – Žalgiris Vilnius 0:0
15. septembra (18.45): Pjunik Jerevan – Slovan Bratislava 2:0
6. októbra (21.00): FC Bazilej – Slovan Bratislava 0:2
13. októbra (18.45): Slovan Bratislava – FC Bazilej 3:3
27. októbra (21.00): Slovan Bratislava – Pjunik Jerevan 2:1
3. novembra (18.45): Žalgiris Vilnius – Slovan Bratislava 1:2

Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Aleksandar Čavrič