Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan bol chyba, vieme, ako to dopadlo. Manažér francúzskeho tímu varuje pred príchodom hviezdnej náhrady

Za kvalitu sa platí a v profesionálnom športe to platí niekoľkonásobne. Šéf elitného francúzskeho cyklotímu uviedol ako príklad drahého a nevydareného nákupu slovenskú superhviezdu Petra Sagana.

28.04.2024 13:45
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan počas svojej poslednej Tour de France v roku 2023.
debata (7)

Žilinský rodák strávil posledný úsek úspešnej cestnej kariéry v tíme TotalEnergies. Bol v ňom dva roky, no (možno prehnané) očakávania majiteľov nenaplnil.

Ako príklad ho použil generálny manažér konkurenčnej francúzskej stajne Cofidis Cédric Vasseur. Prirovnanie vzniklo vďaka prestupovej ságe Juliana Alaphilippa.

Dvojnásobného majstra sveta chcú získať spomínané elitné francúzske tímy TotalEnergies a Cofidis.

Julian Alahilippe patril ešte pred pár rokmi medzi najlepších cyklistov planéty, no v posledných rokoch jeho hviezda upadá. Jeho doterajší zamestnávateľ Soudal Quick-Step sa nechal počuť, že zmluvu s Francúzom nepredĺži.

Tour de Suisse 2022 - 85th Edition - 3rd stage Aesch - Grenchen 176.9 km - 14/06/2022 - 14/06/2022 - Peter Sagan (SVK - Totalenergies) - photo Vincent Kalut/PN/SprintCyclingAgency©2022 Čítajte viac Príde aj Sagan? Okolo Slovenska ponúkne novinky i prehliadku elitných tímov

Keďže TotalEnergies stále zháňa náhradu za Sagana, hviezdny Francúz je pre nich lákavou voľbou napriek tomu, že s veľkým a drahým menom, akým Slovák bol, ale na sklonku kariéry, im to naposledy vôbec nevyšlo.

V Cofidise by sa Alaphilippeovým službám taktiež nebránili, no zachovávajú ostražitosť. „Všetci vieme, ako to so Saganom dopadlo v TotalEnergies a my nechceme spraviť tú istú chybu,“ vysvetlil Vasseur.

Ako uviedol pre stanicu GCN, nechcú angažovať hviezdu iba z úcty k jej minulým úspechom, ale očakávajú aj výkon.

„Ak zaplatíme hviezdu formátu Juliana s jeho veľkým platom, budeme očakávať aj výsledky. Aspoň 2000 až 2500 bodov, ale momentálne si nie som istý, či to ešte je v jeho silách.“

Alaphilippe tak zrejme skončí v TotalEnergies. Jeho najlepším tohtoročným umiestnením je zatiaľ tretie miesto v prológu na aktuálnom ročníku pretekov Okolo Romandie.

Top výroky: Sagan o sebe, iní o Saganovi Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Bezprostredný, úprimný, čo na srdci, to na...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Julian Alaphilippe #Cofidis #TotalEnergies