Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skrytý obdivovateľ. Šikovný Talian zliezol zo zaprášeného bicykla a spopod suchých pier súkal ódy na Sagana

V cyklistike už niečo znamená a ak ste naozajstný fanúšik a posledných dvanásť mesiacov nebývali pod skalou, s menom Francesco Busatto ste sa akiste stretli.

04.03.2024 13:02
Francesco Busatto Foto:
Francesco Busatto na poľných talianskych cestách v okolí Sienny.
debata

Dvadsaťjedenročný Talian už vlani urobil obrovský skok dopredu, keď vyhral svoje vôbec prvé preteky na Liège – Bastogne – Liège U23. Dnes je už medzi profesionálmi, ktorí ho postupne uvádzajú kolotoča najslávnejších podujatí.

A robia to dobre. Resp. drobný Busatto to robí ešte lepšie, lebo v sobotu vo veľkom štýle finišoval na 14. mieste slávnej zaprášenej toskánskej klasiky Strade Bianche.

„Začal som bicyklovať, keď som mal štrnásť rokov a nikdy to pre mňa nebolo ľahké,“ rozhovoril sa jazdec Intermarché – Wanty pre WielerFlits.

„Ani s juniormi, ani s ostatnou mládežou. Nikdy. Vždy som bol oveľa menší ako moji súperi. Len pred dvoma rokmi som sa stal ich fyzicky rovnocenným partnerom,“ načrtol tesne po tom, ako preťal cieľovú pásku v krásnej Sienne.

Peter Sagan Čítajte viac Kedysi neohrozený vládca horských bicyklov spomína, ako sa naňho zavesil mladý Sagan. Naložili mu na rohy a uniesol to, vraví Barényi

„Vždy som chcel byť profesionálnym cyklistom,“ pokračoval Busatto o svojej mladosti.

A potom to prišlo. Rozhovoril sa o 34-ročnom Slovákovi. Slávnom Petrovi Saganovi.

"Mojím veľkým idolom bol Peter Sagan, aj keď si myslím, že to hovorí asi každý z mojej generácie pretekárov. Má obrovskú charizmu, brutálne veľa energie a jeho pretekársky štýl je doslova veľkolepý.

Dúfam, že sa jedného dňa vypracujem na rovnaký typ jazdca. Nie som síce tvrdý chlap, ale som dosť výbušný. Nie taký rýchly ako Sagan, ale dúfam, že sa tak nejako časom vyviniem."

Sagan Alaphilippe Čítajte viac Bol som hlúpy, že som Sagana nepodpísal. Teraz legendárnej značke hrozí, že príde o iného svetového šampióna

„Musím povedať, že sa mám ešte veľa čo učiť. Zúčastňujem sa na mnohých dôležitých pretekoch, kde vidím, ako ďaleko môžem zájsť,“ dodal mladučký Talian, ktorý nikdy nezažil Sagana priamo na trati.

Cyklisti, ktorí v roku 2023 ukončili kariéru Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan nie je jediná hviezda, ktorá sa v...
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Francesco Busatto