Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlastne som ani nechcel byť cyklistom. Sagan v dokumente opísal, ako musel zobrať život do vlastných rúk

Cyklistiku vymenil za jej horský variant. Peter Sagan minulý rok ukončil svoju bohatú kariéru na cestách, aby sa mohol viac venovať svojej obľúbenej horskej cyklistike.

30.01.2024 17:02
791010066 Foto:
Sagan počas svojej poslednej účasti na Tour de France.
debata

Jeho cieľom je vybojovať si účasť na Olympijských hrách, ktoré tento rok v lete usporiada francúzska metropola Paríž.

Televízna stanica Eurosport nedávno odvysielala epizódu dokumentárnej série Chasing Glory, ktorá sleduje prípravu viacerých športovcov na olympiádu. Nechýba medzi nimi ani slovenský fenomén.

V rozhovore, ktorý vznikol ešte minulý rok pred Tour de France, Sagan hovorí aj o tom, že cyklistom bol skôr z dôvodu vlasntej pohodlnosti.

795969948 Čítajte viac Štybar je profík, nie ako tí slovenskí bagetári so Saganom. Šéf českého cyklistického tímu rýchlejšie hovoril ako myslel

„Už od začiatku som vlastne nechcel byť cyklistom. Riadil som sa tým, čo robil brat. Bol som lenivý chalan, možno aj stále som,“ prekvapuje trojnásobný cyklistický majster sveta.

K jeho rozhodnutiu prispelo aj to, že v jeho časoch sa dalo venovať iba jednému štýlu. "Vtedy nebolo možné kombinovať cestnú a horskú cyklistiku, človek sa musel rozhodnúť pre jedno alebo druhé.

Keď som sa rozhodol byť profesionálom v cestnej cyklistike, už som pri tom zostal, no niekde v kútiku duše som vždy vedel, že chcem robiť horskú cyklistiku.

vysmiaty Sagan Čítajte viac Sagan nikdy nebol taký, ako sa vám zdá. Belgický rovesník prekvapivými slovami opísal slovenského šampióna

Na horskom „bajku“ sa cítim omnoho slobodnejšie ako na cestnom," priznal v dokumente.

„Veľmi dlho za mňa rozhodovali iní. Kde budem jazdiť, čo budem robiť. Rozhodol som sa zobrať život do vlastných rúk. Skončiť s cestnou cyklistikou, lebo už toho bolo dosť, a robiť niečo, čo ma baví.“ Byť na „horáku“ opisuje ako „slobodu, niečo nádherné“.

Sagan je momentálne v Juhoafrickej republike, kde má tréningový kemp s tímom Specialized. Sezónu by mal odštartovať februárovými pretekmi v Saudskej Arábii.

Top výroky: Sagan o sebe, iní o Saganovi Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Bezprostredný, úprimný, čo na srdci, to na...
debata chyba
Viac na túto tému: #olympiáda #cyklistika #Peter Sagan #dokument #horská cyklistika