Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štybar je profík, nie ako tí slovenskí bagetári so Saganom. Šéf českého cyklistického tímu rýchlejšie hovoril ako myslel

Český kontinentálny tím ATT Investments, za ktorý preteká aj úradujúci majster Slovenska Matúš Štoček, sa teší, že vo svojich radoch privíta zvučné meno. Cyklistu Zdeňka Štybara, ktorý ešte donedávna bojoval o popredné priečky na svetových klasikách.

14.01.2024 17:34
795969948 Foto: ,
Peter Sagan.
debata (10)

Šéf stajne Radim Kijevský na minulotýždňovej tlačovej konferencii v Prahe uviedol, že na budúcu sezónu je s tridsaťosemročným pretekárom, ktorý po zisku troch titulov majstra sveta v cyklokrose dlho, absolvoval mimoriadne úspešnú kariéru aj na ceste, predbežne dohodnutý na spolupráci.

Len si vraj musia obe strany ujasniť, aká bude Štybarova rola v tíme.

Nebolo by na tom nič zlé, keby si šéf českého tímu nerýpol do Petra Sagana. Ako je to vôbec možné? Nuž čítajte…

„Ešte sme to nepodpísali, ale bavíme sa o tom a s najväčšou pravdepodobnosťou by malo byť hotovo do konca januára,“ uviedol ďalej Kijevský.

Peter Sagan Čítajte viac Až keď budem fit. Tourminátor svojho top fanúšika zatiaľ nevidel. Za populárnym profilom Peter Sagan CZ/SK stál chlapec z Moldavy

Štybar po minulej sezóne skončil v austrálskej stajni Jayco AlUla. Netajil určité sklamanie, že s ním tím ďalej nepočíta. Začal sa teda naplno pripravovať na cyklokrosové majstrovstvá sveta v Tábore. A koncom novembra vyhlásil, že štart na februárovom šampionáte budú na 99 percent jeho poslednými pretekmi profesionálnej kariéry.

Ako sa ale zdá, všetko môže byť ešte inak. No ak by mal Štybar pretekať, tak vraj jedine naplno. A v tejto chvíli si Kijevský pomohol Saganom.

„Neprichádza vôbec do úvahy, že by to mal napríklad ako Sagan, ktorý prisľúbil tým bagetárom (RRK Group-Pierre Baguette-Benzino, pozn. red.), že by s nimi išli nejaké veľké preteky. Chce do tej sezóny ísť naplno, alebo vôbec. On je profík,“ povedal.

vysmiaty Sagan Čítajte viac Sagan nikdy nebol taký, ako sa vám zdá. Belgický rovesník prekvapivými slovami opísal slovenského šampióna

RRK Group-Pierre Baguette-Benzinol ne slovenský kontinentálny tím, za ktorý by mohol Sagan v tejto sezóny nastúpiť na zopár pretekov. Okrem Okolo Slovinska možno aj na Okolo Slovenska. Slovenský Tourminátor sa takto chce udržiavať v kondícii počas prípravy na sezónu na horských bicykloch.

Český tím ATT Investments je so Štybarom dohodnutý, že si definitívne povedia do 25. januára.

Pozdravy i kritika. Reakcie na odchod Petra Sagana Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan absolvoval počas víkendu posledné...
10 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Zdeněk Štybar