Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan nikdy nebol taký, ako sa vám zdá. Belgický rovesník prekvapivými slovami opísal slovenského šampióna

Hoci na horskom bicykli pokračuje aj v sezóne 2024, Peter Sagan svoju cestnú profikariéru nedávno definitívne uzavrel.

14.01.2024 08:26
vysmiaty Sagan Foto:
Vysmiaty Peter Sagan.
debata (2)

Oliver Naesen bol počas pôsobenia v pelotóne jeho veľkým a nedávno sa zamyslel nad kariérou 34-ročného Slováka zo Žiliny.

„Nikdy nebol ukričaný,“ hovorí dlhoročný pretekár tímu Decathlon AG2R La Mondiale v rozhovore pre Cycling Weekly, pričom Slováka opísal ako „tichú extratriedu“.

„Aj keď mal tie funky vlasy, lyžiarske okuliare, pódiá a všetko to. Myslím, že to bol len spôsob, ako sa prezentoval. V pelotóne bol takmer vždy ticho. Viete, on sa rozprával len s chlapmi, ktorí mu boli blízki. V skutočnosti bol celkom diskrétny.“

Peter Sagan Čítajte viac Až keď budem fit. Tourminátor svojho top fanúšika zatiaľ nevidel. Za populárnym profilom Peter Sagan CZ/SK stál chlapec z Moldavy

Hoci sú si Sagan aj Naesen vekovo blízki, Belgičan priznáva, že počas svojej kariéry vždy k nemu vzhliadal.

„Bol jedným z tých idolov, ku ktorým vzhliadate v televízii,“ vraví Naesen.

„Vždy okolo neho bola akási mystika. Nikdy som poriadne nevedel, čo sa mu odohráva v hlave. Vždy som mal ten pocit.“

Aké izby nájdete v Saganovom hoteli Fotogaléria - 47 fotiek Všetky fotky
Hotel Petra Sagana môže vítať nových hostí....

O výnimočnej Saganovej povahe nám takto pred rokom porozprávala aj španielska novinárka Laura Meseguerová, ktorá s ním bola často v kontakte.

"Peter bol rockovou hviezdou. Ale preto, že my – fanúšikovia aj médiá – sme ju z neho urobili. Nie je to status, po ktorom túžil a na ktorom roky pracoval.

Nikdy nehľadal pozornosť ani slávu. Vždy bol veľmi prirodzený, rozdával radosť a nič za to nechcel. Všetko pre fanúšikov. Z pohľadu divákov okolo trate i pri televíznych obrazovkách urobil cyklistiku oveľa zaujímavejšou a zábavnejšou," povedala nám.

A čo si na ňom najviac váži?

„Najviac si cením, že je legenda, ale zároveň ten istý chlapík, ktorý začal vyhrávať preteky už ako devätnásť alebo dvadsaťročný. To, že na veľkom šampiónovi, akým Sagan nesporne je, nie je žiadna známka prehnaného ega, je to najneobvyklejšie a najzvláštnejšie,“ tvrdí Meseguerová.

"Na začiatku kariéry bol to ten istý chlap ako teraz. Očividne v tom čase veľmi mladý, no duchom ten istý Peter, akým je dnes. Človek, ktorý veci zjednodušuje, dôležitosť prikladá tomu, čo si ju skutočne zaslúži.

Pretekár, ktorý sa necíti byť dôležitejší ako ktokoľvek iný, dobre sa správa, vždy sa smeje, nikdy nie je v strese a všetko si užíva. Keby ste počuli, ako o ňom hovoria jeho tímoví kolegovia," dodala.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Oliver Naesen