Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šampión vie, komu má ďakovať. Sagan adresoval oddanému kolegovi vrúcny odkaz

Tvorili zohratú trojicu v sedle i mimo neho. Slovensko-poľsko-talianska úderka sa však odteraz bude stretávať už mimo súťažného pelotónu.

08.12.2023 13:13
sagan bodnar Foto:
Peter Sagan a Maciej Bodnar na Tour de France 2016.
debata

Peter Sagan, Maciej Bodnar a Daniel Oss sa poznajú roky. Trojnásobný majster sveta najlepšie vie, aké penzum práce pre neho odviedli jeho oddaní pomocníci v pozícii elitných domestikov.

Bodnar sprevádzal Sagana od Slovákovho vstupu do profipelotónu v roku 2010. Pôsobili spolu v Liquigase, Tinkoffe, Bore, ako aj v tíme TotalEnergies.

Teraz sa ich profesionálna spolupráca končí.

Sagan bude jazdiť od budúceho roka horskú cyklistiku a príležitostne aj cestu v drese slovenského kontinentálneho tímu Pierre Baguette. Oss sa chce venovať gravelu a Bodnar tento týždeň ukončil kariéru.

Simona Kuchyňková Čítajte viac Aj ľudia zo Saganovho okolia vraveli, že už roky nebol taký šťastný. Keď spadol, vôbec nič ho nebolelo, volali sme ho Wolverine

Pri rozlúčke nemohol nespomenúť Sagana, ktorému pomohol k početným triumfom.

"Bolo to spoločných štrnásť rokov, mali sme lepšie aj horšie momenty, no v konečnom dôsledku to bola paráda, nezabudnuteľný zážitok. Neľutujem ani jeden moment, skutočne sme si to užili,“ povedal Poliak o svojom slovenskom kamarátovi.

Ten nezaháľal a slová vďaky mu vrátil. Na sociálnej sieti opísal, čo všetko pre neho Bodnar znamenal.

„Cyklistika je špecifický šport. Jazdíme v tímoch, ale len jeden môže vystúpiť na pódium. Každopádne, za úspechom každého víťaza stojí práca skupiny jazdcov, ktorých nazývajú domestici. Mne sa viac páči termín – tichí hrdinovia. Maciej patril medzi najlepších z nich,“ píše Sagan v príspevku.

„Bodiho“ označil predovšetkým za dobrého priateľa.

„Odjazdili sme spolu mnoho kilometrov, precestovali svet – od Kalifornie po Austráliu. Zažili sme dobré i zlé veci, tešili sme sa z úspechov a smútili po neúspechoch. Ale Maciej bol v prvom rade skutočne dobrý priateľ,“ pokračoval 33-ročný Žilinčan.

Sagan Marlon Čítajte viac Šikovný ako tatko. Malý Sagan ukázal zručnosti v sedle, Monako mu aplaudovalo

Bodnar mimo úspechov na poľských šampionátoch veľa nevyhrával, ale aj Sagan si pamätá jeho najväčšie individuálne víťazstvo v kariére.

"Keď v 20. etape Tour de France 2017 dokázal zdolať najlepších časovkárov v pelotóne a tešil sa v Marseille z triumfu, bol som na neho veľmi hrdý. Počas sezóny sme trávili spolu veľa času, odlúčení od rodín, ďaleko od domova. Jeho priateľstvo mi to všetko uľahčilo.

Bodi, prajem ti, aby si mal v nasledujúcej životnej etape hladkú cestu a žiadny protivietor. Som presvedčený, že budeš úspešný. Môj dobrý priateľ, ďakujem ti za neskutočnú jazdu," dodal Sagan.

Pozdravy i kritika. Reakcie na odchod Petra Sagana Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan absolvoval počas víkendu posledné...
debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #kariéra #koniec #Maciej Bodnar #Daniel Oss