Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šikovný ako tatko. Malý Sagan ukázal zručnosti v sedle, Monako mu aplaudovalo

Nemali to ďaleko. Z monackého apartmánu, ktorý Peter Sagan dlhodobo obýva, sa spolu so synom Marlonom presunuli do ulíc kniežatstva a zúčastnili sa na exhibičnom cyklopodujatí BeKing.

26.11.2023 16:52
Sagan Marlon Foto:
Peter Sagan a Marlon Sagan v Monaku na podujatí BeKing.
debata (4)

Akcia je myšlienkou talianskeho univerzála Mattea Trentina.

Výťažok každoročne putuje pre dve charitatívne organizácie – Nadáciu Michela Scarponiho a Nadáciu princeznej Charlene z Monaka. V druhej menovej organizácii pôsobí Sagan ako ambasádor.

Súčasťou jazdy s amatérmi či poloprofesionálmi bol aj Sagan junior, ktorý predvčerom oslávil 6. narodeniny.

Pri prejazde cieľovou páskou ukázal, že má talent po slávnom otcovi.

Nakrátko chytil riadidlá len jednou rukou, čo rozhodne nedokáže každé šesťročné dieťa – a druhou s úsmevom zakýval do kamery. Za svoj „technický“ kúsok zožal zaslúžený potlesk.

Pozrite si video:

Potlesk zožal aj Sagan senior, keď triumfoval v exhibičných pretekoch na 60 km. Druhý skončil Slovinec Tadej Pogačar a tretí preťal cieľovú pásku Brit Mark Cavendish.

"Bolo skvelé opäť pretekať s mojimi kolegami a priateľmi pred začiatkom novej kapitoly môjho života. Bolo to ako veľká párty a som rád, že všetci títo fanúšikovia a nadšenci prišli do Monaka, stráviť skvelý deň so svojimi rodinami.

BeKing je ešte mladé podujatie, ale ukazuje obrovský potenciál športu v jeho úlohe vychovávateľa a šíriteľa spoločenského povedomia. Ja som naozaj rád, že som sa mohol na tomto projekte podieľať," uviedol Sagan pre organizátorov podujatia.

Preteky sa začali a skončili v Port Hercule, ktorý bude v roku 2024 hostiť Tour de France. Trať bola dlhá približne 60 km a pozostávala zo 45 kôl po 1,3 km.

Sagan Cavendish Čítajte viac Nemáte radi Cavendisha? Sagan to má opačne! Kamarát ho vozil ulicami Singapuru

Sagan, rovnako ako Marlon, mal na sebe zrejme naposledy dres TotalEnergies. S francúzskou stajňou sa lúči, ďalšie podujatia či exhibície by už do konca roka nemal absolvovať.

Na budúci rok sa chce sústrediť na horskú cyklistiku, v rámci prípravy sa predstaví aj na ceste. Oblečie si dres slovenskej stajne Pierre Baguette, kde pôsobí ako jeden zo športových riaditeľov jeho starší brat Juraj.

Posilou na pozícii športového riaditeľa bude Ján Valach, ktorý s trojnásobným majstrom sveta na ceste spolupracuje už niekoľko rokov.

Sagan a spol. bavili fanúšikov v Japonsku Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan, si môj hrdina! Aj takýto nápis...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Monako #Marlon Sagan