Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smutný pohľad na šampióna. Francúzi kritizujú Sagana: Zobral milióny a nič nevyhral

Ako druholigová stajňa majú za sebou úspešný týždeň medzi elitou. Fanúšikom však chýba väčší podiel od najlepšieho plateného jazdca tímu.

04.09.2023 05:40
Sagan MS 2022 Foto:
Peter Sagan podpisuje dres fanúšičke pred štartom MS 2022 v Austrálii.
debata (62)

Vedenie TotalEnergies musí byť s uplynulým týždňom výsostne spokojné. Francúzsky tím, ktorý nie je súčasťou elitného seriálu WorldTour, zaznamenal dva veľmi kvalitné výsledky.

V piatok zažiaril Geoffrey Soupe. Bradatý veterán dosiahol najväčší úspech kariéry, keď vo veku 35 rokov vyhral etapu na španielskej Vuelte.

Soupe TotalEnergies Čítajte viac Prekvapujúca výhra veterána na Vuelte. Z etapového triumfu sa tešil Saganov tímový kolega

Jeho triumf bol o to výnimočnejší, že dlhoročný domestik uspel v hromadnom dojazde, keď zdolal viacerých špecialistov na špurt.

Nechýba veľa a TotalEnergies mohli oslavovať aj včera.

Na domácom podujatí Bretagne Classic Ouest-France bojoval do posledných metrov o výhru aj Mathieu Burgaudeau.

Spomedzi finálnej trojice v úniku napokon skončil tesne druhý za víťazným krajanom Valentinom Madouasom (Groupama – FDJ).

Kvalitný výsledok TotalEnergies na tradičnej klasike, ktorá je zaradená do seriálu WorldTour, podčiarkol desiatym miestom Sandy Dujardin.

Peter Sagan na MS v Glasgowe na trati v horskej... Foto: ČTK / Panoramic / Gvg
Sagan Glasgow Peter Sagan na MS v Glasgowe na trati v horskej cyklistike.

Na štart náročnej bretónskej klasiky, počas ktorej jazdci nastúpali cez 4200 m a v sedle strávili viac ako šesť hodín, sa postavila aj najväčšia hviezda TotalEnergies Peter Sagan.

Pre trojnásobného majstra sveta to boli jedny z posledných pretekov na ceste, v septembri by mal absolvovať už len dve záverečné podujatia.

Saganovi, ktorý od budúcej sezóny presedlá na horskú cyklistiku, sa veľké šance na úspech v nedeľu nedávali. Náročná trať dala prognózam za pravdu – Žilinčan preteky nedokončil.

Po pretekoch gratuloval tímovým kolegom k dobrému výkonu.

„Po prestávke som bol späť v pretekárskom móde. Vždy je príjemné súťažiť vo Francúzsku a cítiť vrelé prijatia od fanúšikov. Gratulácia Matovi Burgaudeauovi a zostave TotalEnergies k peknému výsledku!“ napísal Sagan na sociálnej sieti.

Sagan cyklo Čítajte viac Domáci triumf. Klasiku v Bretagne vyhral Madouas, Sagan do cieľa neprišiel

Od fanúšikov TotalEnergies si však musel vypočuť aj kritiku. V komentároch na facebooku mu pripomenuli, že nedeľné preteky nedokončil ako jediný z tímu.

„Jazdil ako bez duše, žiadna snaha. Smutný pohľad na bývalého šampióna,“ napísal jeden z priaznivcov. „Bol najlepšie plateným jazdcom tímu, ale za dva roky takmer nič nevyhral. Zbytočne vyhodené peniaze,“ znela ďalšia reakcia.

Sagan súťažil za TotalEnergies dve sezóny, dosiahol dva triumfy – etapovú výhru na Okolo Švajčiarska 2022 a titul slovenského šampióna v rovnakom roku.

Od budúcej sezóny vymení francúzsku stajňu za americkú. Horskú cyklistiku bude jazdiť za Specialized Factory Racing.

Peter Sagan v obkľúčení ženského pokolenia Fotogaléria - 38 fotiek Všetky fotky
Magnet pre ženské pokolenie. O fotke s Petrom...
62 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #TotalEnergies