Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Kto zapríčinil pád? Vie to jediný muž. Legenda bráni Sagana, pred štartom Tour de France mu dáva cennú radu

Záverečný špurt v Tlmačoch. Foto: TASR, Henrich Mišovič
x29 M SR Záverečný špurt v Tlmačoch.

V pelotóne sú čoraz viac vidieť mladí nováčikovia, draví pretekári. Môže proti nim Sagan využiť svoje skúsenosti alebo sú terajšie špurty len o sile a výkone?

Skúsenosti sú jednoznačne niečo, čo môže využiť. Každý špurt, ktorý cyklista absolvuje, je iný. Každý má inú kombináciu zákrut, môže byť do kopca, viac z kopca, v protivetre či pri bočnom vetre, v menšej či väčšej skupinke.

Treba zvoliť čo najlepšiu taktiku. V protivetre treba čakať do poslednej chvíle, ak je to po vetre, dá sa vyraziť skôr. K tomu, aby jazdec odhadol správny moment, slúžia predovšetkým skúsenosti.

Ján Svorada počas aktívnej kariéry. Foto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia
Ján Svorada Ján Svorada počas aktívnej kariéry.

Od soboty ho čaká účasť na Tour de France – pre neho poslednej v kariére. Akú rozlúčku by ste mu dopriali?

Predtým býval tradičný favorit na zelený dres, dnes je to iné. Prichádza mladšia konkurencia, zelené tričko z toho tento rok pre neho zrejme nebude.

Na druhej strane, aj keď to už nie je Sagan, na ktorého sme boli zvyknutí, stále má dosť skúseností, aby sa s trochou šťastia pokúsil vyhrať jednu z etáp. Bolo by pekné, ak by sa mu to podarilo.

Boli sme svedkami „vzkriesenia“ Marka Cavendisha, ktorý víťazil na Tour po rokoch odmlky a tento rok sa mu podarilo vyhrať aj poslednú etapu na Giro d'Italia. Sagan nemá dôvod hádzať flintu do žita. Ak mu to vyjde, tak fajn, ak nie, má za sebou výsledky, ktoré hovoria za všetko.

Peter Sagan v obkľúčení ženského pokolenia Fotogaléria - 38 fotiek Všetky fotky
Magnet pre ženské pokolenie. O fotke s Petrom...

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Tour de France #Peter Sagan #Matúš Štoček