Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bola to práca tímu. Ja som nosil len tričko, vraví víťaz Okolo Slovenska

Ukrajinec Alexander Polivoda patrí medzi skúsených cyklistov, nedávno oslávil 27. narodeniny. V Bratislave sa tešil len z prvého triumfu na etapových pretekoch v kariére.

08.06.2014 17:24
Alexander Polivoda Foto: ,
Alexander Polivoda.
debata

Kam radíte víťazstvo na pretekoch Okolo Slovenska?
Doteraz som vyhral len jednorázové preteky, teraz konečne aj etapové. Je to môj najväčší úspech. Ďakujem tímu, bez neho by som to nedokázal, tvrdo pracoval a ja som nosil iba žlté tričko (smiech). Aj posledná etapa ukázala, že máme silný tím. Naši šprintéri, ktorí deň predtým vydali veľa síl, dokázali dotiahnuť etapu do víťazného konca.

Aké ste mali ambície pred štartom?
Chceli sme pomáhať šprintérom, aby sa presadili v etapách. To, že vyhráme celé preteky, som nečakal ani ja, ani tím. Výkonnostne rastieme, dúfam, že to dotiahneme až medzi najlepšie tímy v Pro Tour.

Čo bolo pre vás najťažšie?
Asi najviac mi dala zabrať tretia etapa, deň po tom, ako som vyhral. Zažil som zopár zložitých momentov, v ktorých som mohol všetko stratiť. V poslednom stúpaní pred cieľom som sa trápil. Najmä vtedy ma podržal tím.

Na Ukrajine už dlhšie vládne komplikovaná situácia. Sledujete ju?
Doma som nebol asi dva mesiace, ale vývoj sledujem v televízii a často hovorím s mamou. Pochádzam z Charkova, ktorý leží neďaleko ruských hraníc, mama je Ruska. Politika je politika, ale obyčajní ľudia nemajú medzi sebou problémy. U nás je, našťastie, pokoj. V tíme máme však chlapcov aj z Donecka, tí mali obavy, tam vládne napätie. Mnohé deti museli opustiť mesto, sú u starých rodičov, lebo doma sa strieľalo.

Neovplyvňujú zložité pomery vašu koncentráciu na preteky a podmienky tímu?
Nie je to pre nás príjemná situácia. V takýchto nestabilných pomeroch, keď sa nerozvíja ani biznis, musíme poďakovať sponzorom, ktorí sa usilujú, aby sme mohli normálne fungovať. Štartujeme na pretekoch a v tíme nám hovoria, aby sme sa koncentrovali na našu prácu, nerozptyľovali sa. Všetci veríme, že sa čoskoro situácia upokojí a bude lepšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Okolo Slovenska #Alexander Polivoda