Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pre svoj sen sa zadlžil do konca života. Nahnevaný Kovács prosí ľudí, aby vo svojej akadémii nemusel robiť policajta

Bývalý boxer Tomi Kid Kovács si splnil sen vybudovaním svojej vlastnej akadémie. Tá mu však priniesla aj starosti. Popri tých finančných mu robia vrásky na čele aj niektorí návštevníci

28.04.2024 10:06
Tomi Kid Kovács Foto:
Tomi Kid Kovács (vpravo) sleduje svojho zverenca Andreja Csemeza na II. Európskych hrách v Minsku v roku 2019.
debata (7)

Akadémia Tomiho Kida sa nachádza v dedinke Matúškovo s dvomi tisíckami obyvateľov, kam sa športovec pred rokmi presťahoval.

Budúce športové centrum vzniklo na mieste starej sýpky. „Bol to môj sen, odjakživa som chcel mať niečo také. Aj pre jeho splnenie som v podstate do konca života zadlžený. Obrovský úver budem splácať do roku 2043,“ povedal pred rokmi pre Šport24.sk.

Získať samotnú budovu mu trvalo rok a pol, keďže jej vlastníkmi bolo viac ako 30 ľudí z celého sveta. Keď ju v roku 2016 začal premieňať na akadémiu, privítali ho holuby a hrubá vrstva trusu.

„ako som povedal, som zadlžený v podstate na celý život, no presnú sumu z hlavy nepoviem. Prestal som to počítať pri sume päťsto tisíc,“ dodal Kovács.

box, rukavice Čítajte viac Zomrel legendárny boxer. S východniarom, z ktorého malo rešpekt celé Československo, sa život nemaznal

Jeho vysnívaný projekt už pár rokov funguje, no pre Kovácsa to znamená aj starosti. Hnevá ho aj prístup niektorých návštevníkov.

„Mojím snom bolo postaviť športový komplex, kde sa budeme stretávať všetci fanúšikovia športu, od začiatočníkov po profesionálov, kde budeme všetci ako veľká rodina a bude k dispozícii nonstop, vždy, keď ju bude niekto potrebovať,“ napísal v príspevku na sociálnej sieti.

Váži si záujem návštevníkov, no poukázal aj na inú stránku veci. „Čo však veľa ľudí nevidí, sú moje veľké úvery, ktoré každý mesiac poctivo splácam, aby mohla Akadémia fungovať, čas, ktorý tu často trávim upratovaním po druhých, čas, ktorý odoberám mojej rodinke, aby som tu bol pre ostatných športovcov.“

Ako podotkol, hnevá ho, že jeho dobrosrdečnosť niekto zneužíva. „Keď je mu ťažko po sebe upratať, keď si neváži športové vybavenie, ktoré tu má k dispozícii, keď mu je ťažko za seba zaplatiť členské, využíva neprenosný vstupný čip medzi všetkými rodinnými príslušníkmi a mňa tak oberá aspoň o ten malý príspevok na chod Akadémie, pretože prevádzka Akadémie stojí tisíce mesačne,“ opísal, ako vďaka niektorým športovcom prichádza o peniaze.

"A ja namiesto toho, aby som sa venoval športu, mojím zverencom, rodine a mladým talentom, tu musím robiť policajta a riešiť takéto nepríjemnosti.

Preto prosím, kto má v pláne takýmto spôsobom navštevovať Akadémiu, nech sa nad sebou zamyslí, vstúpi si do svedomia alebo nech sem ani nechodí.

Okrádate najmä tie deti, ktoré tu trénujú," myslí si Kovács, ktorý na záver príspevku poprosil o dodržiavanie pravidiel.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #dlhy #Tomi Kid Kovács #boxer #akadémia tomiho kida