Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cudzincov tam vezú skôr na porážku, varujú Slováka. Borárosovi sa veľké šance v Moskve nedávajú

Hľadal novú výzvu, tá však žiadne milosrdenstvo zatiaľ neprináša. Slovenský bojovník MMA Gábor Boráros, ktorý nedávno podpísal zmluvu s ruskou organizáciou ACA, vstúpi prvýkrát pod jej krídlami do klietky už 9. marca.

22.02.2024 16:18
Gábor Boráros Foto:
Gábor Boráros stál naposledy proti súperovi v súťažnom zápase vo februári 2023.
debata (2)

Súperom Borárosa bude Dagestanec Marat Gafurov a aj kvôli tomu mu fanúšikovia moc šancí nedávajú. „Zahraničných bojovníkov vozia skôr na porážku,“ uviedol pre sport.cz Martin Wodecki, muž, ktorý pred vypuknutím rusko-ukrajinského konfliktu pôsobil v konkurenčnej organizácii RCC.

Dalo sa očakávať, že 31-ročným Slovákom, ktorý je naďalej spájaný so stávkarským škandálom zo zápasu z minulého roka, sa v Rusku maznať nebudú.

Samotný Boráros hľadal novú výzvu, a vybral sa do Ruska aj napriek negatívnym komentárom týkajúcich sa jeho kontroverzného odchodu na východ Európy, kde už takmer dva roky zúri vojnový konflikt medzi Ukrajinou a Ruskom.

Karlos Vémola Čítajte viac Zdrvený Vémola vystrúhal poklonu Pirátovi. Ukončil Slovák kariéru českému bojovníkovi?

„Jem mi jedno, čo o mne ľudia hovoria, kto má o mne zlú a kto dobrú mienku. Úplne zbytočne píšu zlé veci. Chcú mi urobiť zle. Ale viem, že nie všetci sú zlí a presne viem, ako to funguje,“ povedal Boráros, ktorý vlani dosiahol víťazstvo nad Izraelcom Kirillom Medvedovskim v súťaži Fabrig MMA.

Po prvýkrát do ruského bojového prostredia vstúpi už 9. marca v Moskve, kde sa bude konať špeciálny turnaj venovaný desaťročnému výročiu súťaže. Boráros narazí na skúseného Marata Gafurova, ktorý doteraz bojoval v 23 súbojoch a 19 z nich vyhral.

Gafurov je miláčikom domáceho publika, ktorý sa v minulosti stal aj šampiónom prestížnej ázijskej organizácie ONE Championship a taktiež si vyšliapol na populárneho českého bitkára Davida Kozmu.

mma pirát Čítajte viac Knokaut v štýle Attilu! Vémola opäť prehral so Slovákom, Pirát ho vypol parádnou kombináciou

„Bol to snáď môj desiaty zápas, v tom čase som bol veľmi mladý. A musím povedať, že ma tamojšie prostredie zožralo. Pre súperov som tam prišiel ako potrava. Vtedy som bol šampiónom GFC, lenže Rusi mali iné kvality. Vedeli, prečo si ma vybrali,“ spomínal na minulosť Kozma.

Borárosovi pravdepodobne nejde iba o výsledok, ale tiež o možnosť, ako si finančne prilepšiť. Veď v dobe zápasu to bude už viac ako dva roky od času, keď naposledy vstúpil Slovák do klietky.

Na sociálnych sieťach sa navyše vyjadril, že sa od neho po stávkarskej kauze odvrátili aj sponzori. „Momentálne je to tak, že nemám žiadnych sponzorov, nikto mi teraz nepomôže. Som na všetko úplne sám, nikto ma finančne nepodporuje,“ skonštatoval Boráros.

Végh a Vémola v relácii Král na ťahu Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Relácia Král na ťahu s Attilom Véghom a...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Gábor Boráros #ACA