Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je mi jedno, čo o mne ľudia hovoria. Ruská organizácia privítala slovenského bojovníka MMA

Zažíva ťažké obdobie v kariére. Slovenský bojovník MMA patril pred pár rokmi k najnadanejším bojovníkom česko-slovenskej bojovej scény. Lenže kvôli stávkovému škandálu je takmer rok bez zápasu.

24.01.2024 19:30
Gábor Boráros Foto:
Gábor Boráros stál naposledy proti súperovi v súťažnom zápase vo februári 2023.
debata (1)

Bez zápasovej praxe pravdepodobne stratil nejakých fanúšikov a ďalších si príliš nezískal ani kontroverzným odchodom do elitnej ruskej organizácie ACA. Ako však sám hovorí – je mu jedno, čo o ňom ľudia hovoria.

Stávkový škandál spojený s jeho osobou mu urobil poriadnu čiaru cez rozpočet. Od Borárosa sa takmer okamžite odklonili sponzori, ale tiež organizácie, ktoré nechceli v priebehu vyšetrovanie ponúkať možnosť zápasiť. Bojovník maďarského pôvodu sa ocitol v ťažkej situácii, v ktorej sa rozhodol na odchod do ruskej ACA.

„Momentálne je to tak, že nemám žiadnych sponzorov, nikto mi teraz nepomôže. Som na všetko úplne sám, nikto ma nepodporuje finančne. Oktagon mi niečo poslal, ale nestačilo to na pokrytie mojich výdavkov,“ povedal na sociálnych sieťach. „Bude to ťažká príprava, nebude to jednoduché. Ale nevzdám sa, ako nikdy v živote. Idem bojovať.“

12 Boraros Čítajte viac Bude z neho nový Hudáček? Slovenský bojovník MMA sa dohodol na zmluve v Rusku

„Je mi jedno, čo o mne ľudia hovoria, kto má o mne zlú a kto dobrú mienku. Úplne zbytočne píšu zlé veci. Chcú mi robiť zle. Ale viem, že nie všetci sú zlí a presne viem, ako to funguje,“ vysvetlil Boráros s tým, že naozajstný fanúšik zostane s ním aj v prípade, keď sa nedarí. Naposledy sa do klietky postavil 25. februára minulého roka v organizácii Fabriq MMA.

31-ročný bojovník je aj naďalej členom organizácie Oktagon MMA, ktorá mu vďaka dobrým vzťahom z minulosti umožnila odísť smerom do Ruska, a to napriek rizikám, ktoré Borárosovi uviedla.

Na predĺženie zmluvy, ktorá skončí v apríli, to nevyzerá. Slovák by mal odísť do RFA, kde sa nedávno ujal moderátorskej ú­lohy.

Karlos Vémola rozhovor Čítajte viac Dúfam, že nie, ty vole, čo ti je? Ako Vémolu vyprovokovala naša otázka k odvete s Véghom

„U nás bude mať zápas až v čase, keď mu vyprší zmluva s Oktagonom. Predtým ho do zápasov stavať nebudeme, počkáme si,“ potvrdil pre sport.cz Boris Marhanský, spoluzakladateľ organizácie RFA, ktorý naznačil, že by sa Boráros mohol ako bojovník ukázať už na turnaji v Budapešti.

Boráros, ktorý si vlani vyskúšal aj účinkovanie v reality šou Survivor, sa novou zmluvou s ACA pochválil na sociálnych sieťach. Musel si však počkať na druhú verziu, lebo na tej prvej prišlo k chybne napísanému menu (Gábor Borasos namiesto Gábor Boráros). „Už tam je Boráros,“ potešila. Príspevok potom prezdieľal aj jeho nový zamestnávateľ.

Zápasenie v ACA, kde pôsobí aj ďalší Slovák Tomáš Deák, mu dáva jedinečnú príležitosť, ako sa vrátiť do hry po finančnej aj bojovej stránke. V súčasnosti sa hovorí o tom, že po prvýkrát pod novou značkou nastúpi už v marci.

Česká hviezda MMA Karlos Vémola s manželkou Lelou Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Milovaný i nenávidený. Karlos Vémola patrí...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Gábor Boráros #ACA