Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Idiot, mohol si ho zdolať. Becker priznal závislosť, ktorá ho stála wimbledonský titul

Legendárny tenista Boris Becker prezradil, že závislosť od liekov na spanie mu zabránili získať štvrtý wimbledonský titul.

11.04.2023 09:22
Boris Becker Foto: ,
Boris Becker vo Wimbledone 1990.
debata

Jeho finálová prehra v roku 1990 bola podľa slov Nemca budíčkom, aby ich prestal brať. Becker o ťažkých momentoch spred vyše 20 rokov porozprával v dokumente pre Apple TV+.

Začalo sa to tlakmi na jeho osobu a výkony. „Už som ich nedokázal zvládať. Nemohol som spať. Počas dvoch rokov sa moja myseľ nedokázala zastaviť. Bol som vyčerpaný a porozprával som sa preto s lekárom nemeckého tímu,“ spomína 55-ročný Becker.

Cathy Hummelsová Čítajte aj Stačilo! Becker žaluje exmanželku majstra sveta vo futbale

Lekár mu odporučil „slabú“ tabletku na spanie so slovami: „Pokojne si ju daj, po šiestich hodinách sa zobudíš a budeš v pohode.“

Niekdajšia svetová jednotka však čoskoro zistila, že to nie je také jednoduché. Od liekov na spanie sa stala závislou.

„Dostal som sa do bodu, že som bez nich nevedel zaspať. Je to veľmi návykové a silné. Po piatich-šiestich hodinách sa rozhodne nezobudíte svieži, máte skôr pocit, akoby ste boli v akomsi opare,“ pokračoval Becker.

Novak Djokovič a Boris Becker Čítajte aj Úprimný Becker: Vo väzení som plakal, keď Novak vyhral Wimbledon

„Aj začiatkom 90. rokov som mal problémy so spánkom. Pred finále Wimbledonu som si dal poslednú tabletku – o piatej ráno. Bol to omyl. O 11.00 som mal tréning, o 14.00 zápas.

Zobudil som sa o 11.30, rýchlo som niečo zjedol a ponáhľal som sa na kurt. Mal som veľmi pomalý štart,“ vrátil sa k súboju o trofej proti Švédovi Stefanovi Edbergovi.

Prvé dva sety Becker prehral dvakrát 2:6: „Nevedel som, čo robím. Nič mi nevychádzalo.“

Svetlana Kuznecovová Čítajte aj Celý svet je rusofóbny, hnevá slávnu rodáčku z Petrohradu. Kuznecovová kritizuje bývalú českú rivalku Kvitovú

Potom sa vrátil do duelu, ďalšie sety vyhral 6:3 a v rozhodujúcom piatom viedol 4:1. Potom však Edberg získal päť hier za sebou a obhajcu trofeje zdolal.

„Povedal som si – ty hlúpy idiot, mohol si ho zdolať skôr. Musíš prestať s tabletkami na spanie, inak sa nikam nedostaneš,“ nadával na seba Becker, ktorý už potom na wimbledonský titul nesiahol.

„Bol to zápas, ktorý som, našťastie, prehral, pretože potom som poslednú krabičku tabletiek vyhodil von oknom,“ uzavrel Becker.

Ostré slová o manželovi Beckerovi. Modelka Lilly Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Po prepustení Borisa Beckera z väzenia sa do...
debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Becker