Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Úprimný Becker: Vo väzení som plakal, keď Novak vyhral Wimbledon

Dnes bude mať na filmovom festivale Berlinale premiéru dokument "Boom! Boom! Svet proti Borisovi Beckerovi." Zachytáva život tenisovej legendy od jeho triumfu vo Wimbledone až po odsúdenie a pobyt za mrežami.

19.02.2023 17:00
Novak Djokovič a Boris Becker Foto:
Novak Djokovič s Borisom Beckerom po jednom z víťazstiev Srba vo Wimbledone.
debata

Becker bol odsúdený na dva a pol roka odňatia slobody a napokon strávil vo väzení osem mesiacov. Pri príležitosti premiéry filmu sa podelil o dojmy s médiami na tlačovej konferencii.

„Vyhrať Wimbledon vo veku 17 rokov je veľmi ťažké. Musíte byť trochu blázni, aby ste prekročili hranice a dosiahli niečo, čo sa ešte nikomu nepodarilo,“ cituje Beckera agentúra Reuters.

Okrem zaujímavostí z minulosti rozprával aj o svojom vzťahu s aktuálnou svetovou jednotkou, Novakom Djokovičom.

Marta Kosťuková Čítajte viac Pobúrená Ukrajinka. Djokoviča chcela za manžela, teraz si podala jeho otca i agresívnych Srbov

„Kým som bol vo väzení, Novak bol pre mňa a moju rodinu veľkou oporou. Plakal som, keď som ho videl vyhrať Wimbledon,“ skonštatoval Becker a dodal: „Novak sa stal súčasťou mojej rodiny, aj keď všetci viete, že v roku 2016 sme prestali spolupracovať. Ale zostali sme si blízki, najmä v čase, keď som bol vo väzení,“ uviedol.

Becker je veľmi hrdý, že súčasťou jeho životného príbehu je pravdepodobne najväčší tenista všetkých čias. Pripomeňme si, že Novak a Becker prestali spolupracovať v roku 2016, ale zostali priateľmi.

Legendárneho nemeckého tenistu odsúdili v apríli 2022 vo Veľkej Británii na dva a pol roka väzenia za zatajenie majetku a pôžičiek v hodnote takmer 3 milióny eur s cieľom vyhnúť sa splateniu dlhu. Po ôsmich mesiacoch za mrežami ho prepustili a Veľká Británia ho deportovala do rodného Nemecka.

Svetové tenistky v bikinách Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Anna Bondarová - Maďarsko
debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Boris Becker