Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo to Slováci stvárajú? Z Hradca do NHL, ale na MS nejde. Česi krútia hlavami nad vyradením Okuliara

V uplynulých dvoch sezónach patril medzi najlepších legionárov v českej extralige a aj preto dostal zmluvu z NHL. Na MS v Ostrave si však nezahrá.

06.05.2024 12:13
okuliar Foto:
Oliver Okuliar v drese Hradca Králové.
debata (10)

Včerajšie vyradenie Olivera Okuliara z boja o miestenku vo finálnej nominácii Slovenska na blížiaci sa šampionát v Česku prekvapilo mnohých.

Kreatívny forvard bol najlepším slovenským strelcom v nedávno skončenej základnej časti českej extraligy, v 52 zápasoch zaznamenal 24 gólov a 21 asistencií. V play off sa mu však nedarilo, v ôsmich dueloch si zapísal len dve asistencie.

Český iSport.cz píše, že nepokračovanie Okuliara, ktorý hral pod Craigom Ramsaym aj na vlaňajších MS v Rige, je prekvapením.

Slafkovský a Fehérváry na prvom tréningu pred MS Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Martin Fehérváry a Juraj Slafkovský sa...

"Vyradenie šikovného Olivera Okuliara sa nečakalo. Dve sezóny bol výraznou oporou Mountfieldu HK, pred rokom klubu výrazne pomohol k strieborným medailám.

V 117 zápasoch v českej extralige nazbieral 88 bodov. V tomto ročníku bol najlepším strelcom aj najlepšie bodujúcim hráčom klubu (24+21). Na korunku kráľa ligových strelcov mu chýbali iba dva góly," píšu Česi.

Pripomínajú, že Okuliar bol produktívny aj v národnom tíme.

"V sezóne za Slovensko naskočil do 13 zápasov, pomohol tímu 11 bodmi (6+5). Pred majstrovstvami sveta odložil aj myšlienky na NHL.

Plne sa sústredil na šampionát," pripomenul iSport.cz slová slovenského útočníka, ktorý na reprezentačných zrazoch o zmluve s Floridou rozprávať nechcel.

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste

Panthers ocenili Okuliarov progres.

„Oliver je dynamický útočník, ktorého ofenzívna hra sa počas pôsobenia v Európe výrazne zlepšila. Sme nadšení, že uvidíme jeho ďalší rast pri návrate do Severnej Ameriky,“ citoval klubový web generálneho manažéra Billa Zita.

Okuliar predtým pôsobil v zámorských juniorkách, hral za Sherbrooke Phoenix (QMJHL) i za Lethbridge Hurricanes (WHL).

Obrany a útoky Slovenska na MS podľa Športwebu Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Ide do tuhého. Po utorkovom zápase proti USA...
10 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #MS 2024 v hokeji #Oliver Okuliar