Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lietajúci Trouba. Nechutný útok na českú hviezdu. Lakťom hlavu tesne minul, korčuľou nie

Kapitán New Yorku Rangers Jacob Trouba je známy svojou prehnanou tvrdosťou a nevyberavými zákrokmi. Jeden z nich predviedol aj počas druhého zápasu semifinále výhodnej konferencie proti Caroline Hurricanes.

08.05.2024 14:45
Jacob Trouba Foto:
Letiaceho Jacoba Troubu zastavilo po útoku na Martina Nečasa až plexisklo.
debata
Cehlárik, Koch a Regenda pred MS v hokeji
Video

Obeťou Troubu sa tentokrát stal český útočník Caroliny Martin Nečas, ktorý len tesne unikol následkom zákerného výpadu kontroverzného obrancu.

Bolo zrejmé, že Trouba chcel tvrdo do Nečasa vraziť, ale ten si jeho úmyslu všimol a stihol uhnúť, následkom čoho sa mohol „zadák“ Rangers sám zraniť.

V spomalených záberoch je vidieť, že Trouba ešte stihol vystrčiť lakeť a len Čech tak len tesne unikol likvidačnému zákroku. Pri dopade však Trouba súpera do hlavy predsa len trafil korčuľou.

„Podľa pravidiel NHL: Trest do konca zápasu sa udelí hráčovi, ktorý sa úmyselne pokúsi zraniť alebo ktorý úmyselne zraní súpera akýmkoľvek spôsobom. Nie menší ani väčší trest. Trest do konca zápasu. Je to v skutočnosti definované úmyslom, nie následkom. A nič," zamýšľal sa nad nepotrestaním Troubu zámorský novinár Dejan Kovacevic.

Andrej Šutov Čítajte viac Veľká posila pre hokejový Slovan. Do belasého dresu mieri reprezentačná jednotka z KHL

„Neviem, či som niekedy videl zápas, v ktorom niekto skoro zabije dvakrát niekoho iného a raz seba, ale nedivím sa, že ide práve o Troubu,“ skonštatoval ďalší novinár Pete Blackburn.

Novinári a fanúšikovia neboli jediní, kto skritizoval Troubu. K incidentu sa vyjadril aj niekdajší obranca St. Louis Blues Jordan Schmaltz: „Trouba je šialený. Mám rád poctivé hity, dokonca aj nejaké tie drobné zločiny, ale toto bol čistokrvný lov na hlavu.“

Fanzóny v Prahe a Ostrave počas MS 2024 Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Kedy sa otvárajú, aké budú ceny, čím platiť, na...
debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #Carolina Hurricanes #Jacob Trouba #Martin Nečas