Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová po 1. kole výrazne strácala. Shiffrinová zlato neobhájila

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová figuruje po 1. kole pondelňajšieho obrovského slalomu na ZOH v Pekingu na trinástej priečke.

07.02.2022 03:12 , aktualizované: 07:10
Čína Peking ZOH2022 alpské lyžovanie Obrovský... Foto: ,
Petra Vlhová v 1. kole olympijského obrovského slalomu.
debata (52)

Za vedúcou Švédkou Sarou Hectorovou zaostáva o 1,78 sekundy. Na druhej a tretej priečke sú Rakúšanka Katharina Truppeová (+0,30) a Talianka Federica Brignoneová (+0,42).

Preteky nedokončili obhajkyňa titulu Mikaela Shiffrinová z USA ani talianska spolufavoritka Marta Bassinová.

Ďalšia slovenská reprezentantka Rebeka Jančová prišla do cieľa s 9-sekundovým mankom a patrila jej 48. priečka.

Obrovský slalom na ZOH s Petrou Vlhovou Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Víťazka obrovského slalomu v Pekingu Sara...

Dvadsaťšesťročná Vlhová otvorila úvodnú súťaž alpských lyžiarok na ZOH 2022 so štartovým číslom 1.

Na zjazdovku „Ľadová rieka“ v horskom stredisku Jen-čching sa od prvých bránok vrhla so svojou typickou agresivitou, no na rytmicky postavenej trati mala menšie problémy na dvoch miestach.

Musela korigovať smer a hoci opticky jej to až tak neuškodilo, časy niektorých súperiek ukázali, že do výsledkovej listiny prvého kola sa chyby premietli pomerne výrazne. Rovnako rýchla bola Rakúšanka Katharina Liensbergerová.

Petra Vlhová Čítajte aj Aj druhé kolo obrovského slalomu sme sledovali ONLINE

"Nebola to úplne ideálna jazda, trošku som chybila a nemala som ani dobrý pocit. Zatiaľ je to takto, všetko je otvorené, uvidíme v druhom kole (7.45 SEČ).

Tesne pred poslednou pasážou do strminy som urobila chybu a stratila som rýchlosť. Ani od štartu to však nebolo ideálne.

V druhom kole to je buď-alebo, tu sa berú len medaily, pôjdem naplno a uvidíme, ako to dopadne," povedala Vlhová pre RTVS. Zažíva svoju tretiu olympijskú účasť, v obrovskom slalome skončila v Soči 2014 na 24. pozícii a pred štyrmi rokmi v Pjongčangu bola trinásta.

vlhová Dávame do pozornosti Peking 2022: Všetko o Petre Vlhovej na ZOH

Omnoho lepšie možnosti trate využila Brignoneová, ale ani jej čistá jazda nestačila na Hectorovú. Výsledky v tejto sezóne Svetového pohára z nej robili najväčšiu adeptku na zlato, zvíťazila už v troch súťažiach a vedie aj hodnotenie disciplíny.

Tieto predpoklady začala napĺňať aj na vrcholnom podujatí, keď dravou a zároveň bezchybnou jazdou odstavila väčšinu konkurencie.

Chorvátsko Lyžovanie SP Slalom Ženy 2. kolo Čítajte viac Vlhovej cesta: Zlatá postupka pod Chopkom, svätý grál vo Švajčiarsku

Ako-tak sa k nej priblížili iba Truppeová a Brignoneová, okrem nich mala menšie než sekundové manko už len Slovinka Meta Hrovatová na priebežnej štvrtej priečke.

Veľkým rozčarovaním sa preteky skončili pre obhajkyňu zlata Shiffrinovú, ktorá už v najvrchnejšom úseku nezahranila, šmykla sa po boku a nezmestila sa do nasledujúcej bránky. Bassinová spadla ešte skôr.

"Deň sa skončil predtým, ako sa vôbec začal. Je to veľké sklamanie, ale nebudem plakať, to by bolo iba mrhanie energie.

Ako ste mohli vidieť, deje sa čokoľvek a deje sa to naozaj, naozaj rýchlo," citovala agentúra AP Shiffrinovú, ktorá išla krátko po vypadnutí trénovať na stredajší slalom.

Vypadnutie Mikaely Shiffrinovej a jej reakcie Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Mikaela Shiffrinová stráca kontrolu nad lyžami...

Osemnásťročná Jančová sa na svoj debut pod piatimi kruhmi vydala s číslom 57. S veľkým odstupom 9,00 s sa zaradila do piatej desiatky poradia 1. kola, ktoré dokončilo 61 z 80 štartu­júcich.

Druhé kolo je na programe od 7.45 h SEČ a nie od 7.30 h ako bolo pôvodne plánované, budeme ho sledovať online.

Mikaela Shiffrinová Čítajte viac Tak toto je veľký šok, kričal komentátor. Shiffrinovej by plač nepomohol
52 debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdové lyžovanie #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová