Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Situácia v Pekingu? Odpoviem, keď budem v bezpečí. Chcem si nechať akreditáciu

České hokejistky zažili vo štvrtok v Pekingu víťazný olympijský debut, keď vo výkonnostne slabšej B-skupine zdolali Číňanky 3:1 (1:0, 1:1, 1:0).

03.02.2022 21:05
Tomáš Pacina Foto:
Tomáš Pacina na českej lavičke a jeho zverenky v zápase proti Číne.
debata (14)

Podľa trénera Tomáša Pacinu nemali jeho zverenky pri defenzívnom systéme domácich hráčok jednoduchú úlohu.

„Vedeli sme, že Čína bude hrať organizovane, tvrdo a bude sa spoliehať na dve-tri naturalizované Kanaďanky alebo Američanky. Až do tretieho gólu sme hrali nervózny zápas,“ citoval kouča web Sport.cz.

program zoh Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto, s kým, kedy? Pozrite si program olympiády

Defenzívu súperiek zlomili reprezentantky spoza rieky Morava podľa neho vďaka dobrej prechodovej hre.

„Celkovo však ten deň dievčatá zvládli bravúrne. Prvý súťažný deň na olympiáde, prvý zápas na Hrách v histórii. Som na výkon dievčat hrdý,“ vravel Pacina.

Viaceré české médiá priniesli po zápase jeho vyjadrenie k aktuálnym covidovým opatreniam, ktoré výrazne ovplyvňujú pekinskú olympiádu. Respektíve to, čo naznačil medzi riadkami po otázke na situáciu v čínskom dejisku.

"Vždy som si myslel, že zmyslom týchto akcií je, aby sa ľudia zišli a vymenili si skúsenosti. Aby si športovci, tréneri, realizačné tímy vymenili skúsenosti. Hlavne sa to hrá pre divákov.

Situácia je, aká je, a ja sa k nej nechcem viac vyjadrovať. Chcem si nechať svoju akreditáciu a na tieto otázky budem odpovedať, keď budem v bezpečí doma v Česku."

SR ZOH2022 Peking hokej reprezentácia tréning BAX Čítajte aj Slováci prileteli do Pekingu a čakajú v izolácii. Cehlárik mal už negatívny test

Vyzdvihol však, ako sa hráčky vyrovnávajú s ťažkými chvíľami. V zostave nechýbala ani útočníčka Natálie Mlýnková, aj keď sa po prekonaní covidu pripojila k tímu len dva dni pred zápasom.

"Bola izolovaná, osamotená, musela do Pekingu letieť bez tímu a stihla jediný spoločný tréning. Naskočila okamžite do zápasu. Dievčatá sa správajú úplne bravúrne, pre mňa sú inšpiráciou.

Keď denne vidím ich správanie a prípravu na zápasy… My ako realizačný tím ich už len tak ľahko riadime, ale z 90 percent si to ťahajú samy. Sú pre nás inšpiráciou," neskrýval obdiv tréner.

Na olympijskom turnaji účinkuje 10 tímov v dvoch skupinách. Zo silnejšieho „áčka“ postúpi do štvrťfinále všetkých päť, z „béčka“ najlepšie tri.

Hokej, olympiáda Čítajte aj Chlapci, zlato je vaše, napísal favorizovaný Nór. Pozitívny test mala aj česká hviezda
14 debata chyba
Viac na túto tému: #české hokejistky #Tomáš Pacina