Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci prileteli do Pekingu a čakajú v izolácii. Cehlárik mal už negatívny test

Slovenská olympijská výprava je v Pekingu už takmer kompletná. Po dlhom jedenásťhodinovom lete s prestávkou na prestup v Istanbule sa v čínskej metropole vo štvrtok večer objavili aj členovia hokejovej reprezentácie.

03.02.2022 16:34
SR ZOH2022 Peking hokej reprezentácia tréning BAX Foto: ,
Brankár Patrik Rybár a Samuel Takáč ešte počas tréningu v Bratislave.
debata

Informoval o tom portál olympic.sk.

Z Bratislavy sa na dlhú cestu vydalo 18 hokejistov a jedenásť členov realizačného tímu. Ďalší siedmi hráči pricestujú do Pekingu po absolvovaní všetkých potrebných testov na koronavírus v najbližších dňoch.

Po prílete do Pekingu absolvovali hokejoví reprezentanti tradičné formality na letisku vrátane PCR testov a následne sa presunuli do Olympijskej dediny, kde sa ubytovali v jednotlivých izbách.

hokejový turnaj Dávame do pozornosti Peking 2022: Všetko o hokejovom turnaji na ZOH

Až do oznámenia výsledkov testov musia ostať v izolácii, aj preto dostali večeru do ubytovacích jednotiek.

"Nebol to len poriadne dlhý let, ale aj nesmierne náročný deň. V lietadle to bolo fajn, ale predsa len sme sa museli presunúť autobusom z Bratislavy do Viedne, odtiaľ sme mali prvý presun do Istanbulu a následne do Číny.

Našťastie to išlo v Pekingu v pohode a všetky povinné veci boli dobre zorganizované. Organizátori a dobrovoľníci odviedli dobrú robotu, aj keď sme dlhšie čakali na autobus," povedal pre olympic.sk tréner Craig Ramsay.

Martin Gernát Čítajte aj Lepšie predtým ako teraz. Tí, ktorí prekonali, sú vo výhode

Jeden z apartmánov v olympijskej dedine bude obývať trojica hokejistov z Tipos extraligy – Nitran Adrián Holešinský, slovanista Samuel Takáč a Michalovčan Pavol Regenda.

"V Pekingu je už cítiť, že sa blíži začiatok zimných olympijských hier. Zatiaľ je všetko super, dôležité je, že sme dorazili. Dostali sme pekný apartmán, v ktorom si budeme spolu nažívať.

Čakáme na výsledky testov. Verím, že budeme všetci negatívni a od piatku budeme môcť fungovať normálne," povedal Adrián Holešinský.

Hokej, olympiáda Čítajte aj Chlapci, zlato je vaše, napísal favorizovaný Nór. Pozitívny test mala aj česká hviezda

Tlačový atašé hokejovej časti výpravy Peter Jánošík prezradil po prílete aj informácie o hokejistoch, ktorí sú ešte v bratislavskej izolácii.

"Po včerajšom testovaní vyšiel ako pozitívny už len Mário Grman. Prvýkrát mal negatívny test Peter Cehlárik, druhýkrát Michal Krištof. Veríme, že sa obaja budú môcť pripojiť k tímu.

Pätica hokejistov z českej extraligy Branislav Konrád, Marek Ďaloga, Miloš Kelemen, Peter Čerešňák a Mislav Rosandič bola negatívna," uviedol Peter Jánošík.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #hokejový turnaj v Pekingu