Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po prílete bol pozitívny aj trojnásobný medailista. Čo bude ďalej?

Čína hlási dve osoby zo slovinskej výpravy, ktoré mali po prílete do Pekingu na ZOH 2022 pozitívny test na ochorenie COVID-19.

28.01.2022 21:32 , aktualizované: 29.01.2022 08:55
Peking, ZOH Foto: ,
Upratovanie v ochranných oblekoch na športovisku, kde sa odohrajú curlingové súťaže ZOH v Pekingu.
debata (4)

Jedným z nich je snoubordista Žan Košir, ktorý v paralelných disciplínach získal na predchádzajúcich dvoch olympiádach v Soči 2014 a Pjongčangu 2018 spolu tri medaily (0–1–2).

Tridsaťsedemročný rodák z mesta Kranj mal byť 4. 2. spolu so zjazdárkou Ilkou Štuhecovou vlajkonosičom slovinskej výpravy počas otváracieho ceremoniálu ZOH.

Teraz sa nachádza v izolácii a podstúpil druhý test, ktorý by mal potvrdiť jeho pozitivitu.

Katharina Gallhuberová Čítajte aj Rakúsko v napätí. Na ZOH zatiaľ neodletela ani Vlhovej súperka, obhajkyňa bronzu

„Náš tím postupuje presne podľa pokynov organizátorov, preto je náš športovec v izolácii,“ uvádza sa vo vyhlásení Slovinského olympijského výboru, podľa ktorého Košir nemá žiadne príznak nákazy a cíti sa dobre.

Snoubordista je v izolácii v špeciálnom hoteli a má k dispozícii aj náčinie na cvičenie. Opustiť ju môže až po dvoch negatívnych testoch v priebehu 24 hodín.

Pozitívny test mal po prílete do Pekingu aj jeden z členov realizačného tímu zjazdárskej sekcie Darko Centrih.

Peking 2022 Čítajte aj Covidová lotéria sa roztáča. Kto (ne)stihne odlet do Pekingu?

Ako v sobotu informovala agentúra DPA, organizátori ZOH 2022 v Pekingu odhalili ďalších 36 prípadov nákazy koronavírusom u účastníkov hier.

Po prílete do Číny malo pozitívny test 29 osôb, z nich 19 boli športovci, respektíve členovia tímov. Infikovaných bolo aj ďalších sedem osôb, ktoré sa už nachádzali v olympijskej bubline.

Pre účastníkov hier platia prísne protipandemické opatrenia, v rámci nich aj pravidelné denné PCR testovanie na koronavírus.

ZOH v Pekingu odštartujú slávnostným ceremoniálom v piatok 4. februára a potrvajú do nedele 20. februára. V Číne sú už aj prví športovci zo Slovenska a v ďalších dňoch ich budú nasledovať ďalší.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Ilka Štuhecová #Peking 2022 #koronavírus #Žan Košir