Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halák: Svetový hokej sa vyrovnáva - aj na náš účet

Slovinci boli lepší. V ďalších zápasoch musíme hrať oveľa lepšie. Tak v skratke charakterizovali sobotňajší zápas hokejisti Slovenska.

15.02.2014 14:07
Slovensko, Slovinsko Foto: ,
Nešťastný Jaroslav Halák po inkasovaní jedného z gólov.
debata (31)

Podľa mien v zostave favoriti, podľa výkonu na ľade jasne slabšie mužstvo.

„Prehrali sme oba zápasy, oba boli náročné. Musíme sa vyvarovať chýb, ktorých sme sa dopustili, začínajúc mnou. Zápas sme určite nepodcenili, všetci sme doň nastupovali s odhodlaním a vedomím, že ideme vyhrať. Mali sme zviazané ruky. Nič nám nepadlo, ťažko sa vyhráva, keď nestrelíme gól. Každý hráč sa musí zlepšiť minimálne o tridsať-štyridsať percent. Po dvoch tretinách bolo 0:0, keď chalani potrebovali najviac, aby som ich podržal, dostali sme lacný gól. Svetový hokej sa vyrovnáva – aj na náš účet,“ vravel brankár Jaroslav Halák. „Z videa si musíme pozrieť, aké chyby robíme, dve prehry hodiť za hlavu. V nedeľu nás čaká nás súper, iný zápas. Skúsime dať do toho všetko.“

Obranca Ivan Baranka patril k najlepším hráčom Slovenska. Priznal, že Američania v prvom i Slovinci v druhom zápase boli o krok pred Slovákmi. „Prvých desať minút sme začali dobre. Dvomi vylúčeniami sme dali súperovi krídla. Vyzeral živšie, hral lepšie, začali si dovoľovať veci. Málo času sme strávili v slovinskom pásme, stále hráme v strednej alebo vo svojej zóne. Obrancovia sa dostávajú pod tlak, aj útočníci. Viac bránime než útočíme, strácame tak sily, ktoré nám chýbajú v útoku. Bijeme sa o puk, sme pol minúty v našej tretine a potom nevládzeme dopredu. Videl som šoty zo stretnutia Slovincov proti Rusom. Páčili sami. Vedeli sme, že budú dobre korčuľovať, mali fázy, keď Rusov pritlačili. Po prehratom zápase nemôže byť atmosféra ideálna, dostali sme sa do ťažkej situácie,“ konštatoval.

Ako z nej von? „Oddýchneme si, pozrieme si video, spravíme rozbor. Viac sa musíme tlačiť do bránky, aktivitou si vynútiť presilovky – a využiť ich.“

V závere zápasu strelil jediný gól útočník Tomáš Jurčo – premiérový v slovenskej reprezentácii. „Aj päť takýchto gólov by som vymenail za víťazstvo. Nie som spokojný. Nechcem sa vyhovárať, ale musíme sa zlepšiť. Viac sa tlačiť do bránky, odtiaľ padajú góly,“ podotkol.

31 debata chyba
Viac na túto tému: #Ivan Baranka #Tomáš Jurčo #Jaroslav Halák #Soči 2014