Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rakúšanka Fenningerová so zlatom v super G

Rakúšanka Anna Fenningerová získala zlatú medailu v sobotňajších pretekoch super G v rámci súťaží v alpských lyžiarskych disciplínach na ZOH v Soči.

15.02.2014 09:40
anna fanningová, soči, ZOH 2014, super G Foto: ,
Zlatá Anna Fanningová v zjazde Super G na ZOH 2014 v Soči.
debata

V stredisku Roza Chutor v Červenej Poľane triumfovala časom 1:25,52 min. Na druhej priečke s odstupom 55 stotín skončila Nemka Maria Höflová-Rieschová a bronz patrí Rakúšanke Nicole Hospovej (+0,66).

Líderka SP 2013/2014 v superobráku Lara Gutová zo Švajčiarska sa musí uspokojiť so štvrtým miestom pred Slovinkou Tinou Mazeovou. Do cieľa sa nedostali napríklad Rakúšanka Elisabeth Görglová či Švajčiarka Dominique Gisinová. Na štart sa napokon nepostavila jedna zo spolufavoritiek Tina Weiratherová – Lichtenštajnčanka sa nestihla pozviechať po páde v tréningu.

Dvadsaťštyriročná Fenningerová už bola v Soči ôsma v superkombinácii a nedokončila zjazd. Pred štyrmi rokmi vo Vancouveri skončila dvakrát na 16. poste. Na MS 2011 v Garmisch-Partenkirchene získala zlato medzi kombinátorkami a bronz v obráku, v samotnom super G bola piata.

Slovenka Barbara Kantorová si vybojovala 22. pozíciu z 31 klasifiko­vaných, zaostala o 3,39 s. Kristína Saalová preteky nedokončila.

debata chyba
Viac na túto tému: #Soči #zjazdové lyžovanie #Soči 2014 #super G #Anna Fenningerová