Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na olympiáde v Soči budú súťažiť tri kanadské sestry

Zimné olympijské hry v Soči sa dočkajú zriedka vídanej kuriozity - medzi súťažiacich sa dostala trojica kanadských sestier, ktoré sa proti sebe postavia v akrobatickom lyžovaní.

29.01.2014 18:11
akrobatické lyžovanie, Lapointe Foto: ,
Chloe Dufour-Lapointová a jej najmladšia sestra Justine Dufour-Lapointová (vľavo).
debata

Sestry Maxime, Chloe a Justine Lapointové zdieľajú nielen lásku k rovnakému športu, ale aj rovnaký úsmev. V histórii olympijských hier ide o ešte len druhú sesterskú trojicu, ktorej sa spoločná účasť na niektorej olympiáde podarila.

Súrodeneckých trojíc reprezentujúcich na olympiáde bolo celkom päť – vrátane vtedajšej československej trojice hokejistov bratov Šťastných v roku 1980. Rekordmanov potom boli štyria bratia Tamesovci, ktorí zasadli spoločne do mexických bobov v roku 1988.

Najstaršia zo sestier, Maxime Dufour-Lapointová. Foto: SITA/AP, Rick Bowmer
Maxime Dufour-Lapointová, akrobatické lyžovanie Najstaršia zo sestier, Maxime Dufour-Lapointová.

Sestry Lapointeové sa môžu porovnávať len so sestrami Leducovými, ktoré v roku 1960 súťažili za Francúzsko v slalome. Dvadsaťštyriročná Maxime, o dva roky mladšia Chloe a devätnásťročná Justine sú na svetovom rebríčku svojho športu zoradené v opačnom poradí – Justine je druhá, Chloe tretia a Maxime piata.

Sestry teraz podľa agentúry AFP dúfajú, že v Soči zažiari a aspoň jedna z nich vystúpi na stupeň víťazov. Najlepšie by pre nich samozrejme bolo, keby sa na prvé tri miesta prebojovali všetky – potom by sa stali prvým súrodeneckým triom v olympijských dejinách, ktorému sa niečo podobné podarilo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Soči 2014 #akrobatické lyžovanie #Sestry Lapointové