Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sýkora: Šatan športovo nezapadá do koncepcie

Generálny manažér SZĽH Otto Sýkora sa na Valnom zhromaždení SOV vyjadril k nominácii na olympijský turnaj v Soči.

16.01.2014 12:28 , aktualizované: 13:12
Otto Sýkora Foto: ,
Otto Sýkora.
debata (48)

„V polovici novembra sme Mira Šatana navštívili v New Yorku, kde sa v tom čase individuálne pripravoval a povedali sme mu, že musíme v polovici decembra robiť nomináciu. Táto informácia ho prekvapila, v tom čase nemal žiadny klub a ani nejavil náznak, že bude v nejakom tíme hrať. Keby sme tento termín (18. decembra) dodržali, tak Miro Šatan by mal k tomuto dátumu odohraných päť zápasov. Na intervenciu zástupcov niektorých európskych krajín sa termín nominácie aj v prospech Mira posunul o tri týždne neskôr. Predbežnú nomináciu sme 7. januára robili podľa nášho najlepšieho svedomia,“ uviedol.

„Mira si aj s trénerom veľmi vážime, ale hokej je tímový šport a 22 najlepších hráčov dnes ešte netvorí najlepší kolektív. Miro svojim spôsobom ako hrá pre nás pripadá do úvahy len do prvých dvoch pätiek a my sme ho tam nedokázali zaradiť. Netvrdím, že ešte nemá šancu, ale dnes, zdôrazňujem dnes, športovo nezapadá do koncepcie,“ dodal Sýkora.

Podľa Sýkoru vypukla okolo nominácie na olympijský turnaj v ostatných dňoch na Slovensku hystéria. „To, čo vypuklo po 7. januári a do akých rozmerov to prerástlo, vzbudzuje v hráčoch skôr negatívne reakcie. Láďo Vujtek je najleší tréner, akého tu môžeme mať a spochybňovať jeho kompetencie či fundovanosť len na základe toho, že sme neboli presvedčení k 7. januáru o zaradení Mira Šatana do nominácie, je veľmi zlé.“

48 debata chyba
Viac na túto tému: #Otto Sýkora