Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na olympiádu myslím, ale ešte je ďaleko, vraví Budaj

Kariéru v NHL rozbiehal v tíme Colorado Avalanche, už tretiu sezónu kryje v Montreale v bránke chrbát Kanaďanovi Careymu Priceovi. "Mužstvo hrá dobre v defenzíve, čo je skvelé, akurát nám chýba ešte vyrovnanosť v našich výkonoch," vraví banskobystrický rodák Peter Budaj.

01.01.2014 20:02
Hurricanes Canadiens Hockey Foto: ,
Brankár Montrealu Peter Budaj.
debata

Na Floride ste nastúpili na svoj desiaty zápas v tejto sezóne. Dúfali ste, že by to mohlo byť aj viac alebo ste spokojný?
Rád by som chytal čo najviac zápasov, ale Carey chytá výborne, pomáha nám vyhrávať zápasy. Keď dostanem šancu, som rád a verím tomu, že tvrdou prácou a výsledkami ukážem, že sa na mňa môžu spoľahnúť.

Ako hodnotia v klube prvú polovicu základnej časti. Máte nakročené do play off…
Zatiaľ celkom pozitívne. Naše hviezdy hrajú dobre, Carey (Price) nás drží, aj mne sa celkom darí. Mužstvo hrá dobre v defenzíve, čo je skvelé, akurát nám chýba ešte vyrovnanosť v našich výkonoch.

Ako vychádzate s brankárskym kolegom Careym Priceom?
Výborne. Carey je dobrý človek, hodíme sa k sebe. Som rád, že máme taký dobrý vzťah.

Chystáte sa už na olympijský turnaj v Soči?
Myslím na olympiádu, ale ešte je ďaleko. Teraz sa sústredím na zápasy s Montrealom. Chceme v najbližších stretnutiach nazbierať čo najviac bodov, aby sme mali po návrate z olympiády dobrú pozíciu na boj o postup do play off.

Ako ste si zvykli na menšie betóny a ďalšie novinky, ktoré zaviedli v NHL v tejto sezóne?
Trvalo to pár týždňov, ale zvykol som si. Niektorí brankári dokonca tvrdia, že im zmeny prospeli. Tým, že zaberajú v bránke menej miesta, stali sa pohyblivejšími.

V kempe Montrealu sa v lete predstavil aj talentovaný útočník Martin Réway, ktorý v týchto dňoch žiari na juniorských majstrovstvách sveta. Ako sa vám pozdával?
Sme v kontakte, občas si píšeme. Je to veľmi talentovaný chlapec, nádej slovenského hokeja. Záleží len na ňom, či sa bude tvrdou prácou posúvať ďalej. Predpoklady na to má, darí sa mu. Dôležité bude, aby mu vydržalo zdravie.

Montreal má prívlastok najhokejovejšieho mesta na svete. Spoznávajú vás ľudia bežne na ulici?
Občas hej.

V septembri triumfoval v Montreale cyklista Peter Sagan. Ako na vás zapôsobil?
Vynikajúco. Super chalan. Som rád, že sme strávili spolu nejaký čas. Prišiel do šatne Canadiens, dal mi dres. Som rád, že som túto športovú celebritu spoznal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Soči #Montreal Canadiens #Peter Budaj #Soči 2014